mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands bevolkingsonderzoek naar mesothelioom onthult impact van asbestverboden

Gepubliceerd op 11 maart 2022

Een zojuist gepubliceerde studie naar de incidentie van maligne pleuraal en peritoneaal mesothelioom in de Nederlandse bevolking onthult een onverwachte daling van het aantal gevallen sinds de invoering van een nationaal verbod in 1993. De auteurs van de studie waren verrast te constateren dat de daling van de incidentie van de asbestgerelateerde ziekte begon in 2010, veel eerder dan experts hadden voorspeld. Ze schrijven de snelle verschuiving toe aan veranderingen in de regelgeving in de niveaus van beroepsmatige blootstelling aan asbest.

dalende statistieken

Onderzoekers gebruiken Nederlandse kankerregistratie om onderzoek naar mesothelioom uit te voeren

Op basis van gegevens verzameld van de Nederlandse Kankerregistratie over patiënten die tussen 1993 en 2018 werden gediagnosticeerd, identificeerden onderzoekers van het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam, Nederland en van het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam 12.168 mesothelioompatiënten en analyseerden de incidentie, behandelingspatronen en overleving uitkomsten bij de ziekte.

Hun bevindingen publiceren in het tijdschrift Thoraxrapporteerden ze dat mesothelioompatiënten grotendeels mannelijk waren en gediagnosticeerd waren met het epithelioïde subtype en werden gediagnosticeerd met een snelheid van tussen de 2,6 en 4,1 gevallen per 100.000, waarbij de incidentie tot 2010 met 1,6% per jaar toenam, “waarna een niet-significante afname , of plateau, werd waargenomen.”

Onverwachte afname van gevallen van mesothelioom biedt hoop

De groep rapporteerde dat de incidentie van mesothelioom tussen 1989 en 2007 met 1,8% per jaar was toegenomen, maar daarna aanzienlijk was afgenomen bij patiënten van alle leeftijden, behalve bij patiënten ouder dan 80 jaar, voor wie de incidentie gemiddeld toenam. van 3,3%. De incidentie van mesothelioom bij mannen van 54 jaar en jonger vertoonde een gemiddelde jaarlijkse afname van 6,2% tussen 1989 en 2018, en tussen 55 en 64 jaar vertoonde een significante afname tussen 2009 en 2018 van 9,4%. Mannen van 65-79 jaar vertoonden een significante toename van 3,4% tussen 1989 en 2006, waarna hun aantal afnam.

READ  Inzamelactie gestart voor Amy Pieters op NK

De groep constateerde een sterke trend in de richting van een afname van mesothelioom in de hele bevolking sinds 2010, een verschuiving die ze “opmerkelijk” noemden, deels omdat ze pas in 2020 werd verwacht. Ze schrijven de verandering toe aan maatregelen die eerder werden doorgevoerd rond het gebruik van asbest. het materiaal werd in 1993 officieel verboden. Regelgeving van de overheid in 1978 resulteerde in een “afname van ongeveer 75% van de hoeveelheid asbest die in de jaren tachtig in Nederland werd verwerkt ten opzichte van de jaren zeventig.”

Als u of iemand van wie u houdt is blootgesteld aan asbest, kunnen de patiëntenadvocaten op Mesothelioma.net u helpen. Neem vandaag nog contact met ons op via 1-800-692-8608.

Geschreven door Terri Oppenheimer

Terri Heimann Oppenheimer
Terri Heimann Oppenheimer is de hoofdschrijver van onze Mesothelioma.net nieuwsblog. Ze studeerde af aan het College of William and Mary met een graad in Engels. Terri gelooft dat kennis macht is en zet zich in voor het delen van nieuws over de impact van mesothelioom, het laatste onderzoek en medische doorbraken, en verhalen van slachtoffers.

Lees meer over en neem contact op met Terri