juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands bedrijf bouwt drijvende stad op de Malediven die 20.000 . kan huisvesten

  • Een Nederlandse ontwikkelaar bouwt een uitgestrekte, drijvende stad op de Malediven.
  • De stad zal naar verwachting 20.000 mensen huisvesten in een web van 5.000 drijvende gebouwen.
  • Deze gebouwen zullen woningen, winkels en zelfs scholen omvatten – allemaal gelegen op 10 minuten van Male.

Een Nederlands architectenbureau is op een missie om een ​​drijvende stad te creëren op slechts 10 minuten van Male.

De Maldives Floating City, ontworpen door het Nederlandse bedrijf Waterstudio, is een uitgestrekte massa modulaire drijvende platforms in het patroon van een hersenkoraal.

Koen Olthuis, de oprichter van Waterstudio, het architectenbureau achter de stad, vertelde Insider dat het project een samenwerking is tussen de Nederlandse Docklands, een lokale ontwikkelaar, en de lokale overheid in Male. Een van de doelen is om op het vasteland meer ruimte voor woningen vrij te maken.

Olthuis vertelde Insider dat het bouwen van de drijvende stad ook een oplossing zou bieden voor de dreiging van een stijgende zeespiegel voor de komende generaties.

“Het wordt een beloopbare stad met drijvende straten, waarbij boten worden gebruikt voor het vervoer van goederen en mensen binnen de stad en naar de hoofdstad Male”, zei Olthuis.

Hij voegde eraan toe dat de kosten van levensonderhoud in de stad zelf vergelijkbaar zouden zijn met lokale grondgebonden ontwikkelingen op de Malediven.

“In 2027 zouden we 20.000 mensen in 5.000 huizen moeten hebben”, schatte Olthius.

Een mock-up van de drijvende stad van de Malediven

Een virtuele maquette van de drijvende stad van de Malediven toont azuurblauwe zeeën met boten die worden gebruikt om bewoners van module naar module en naar het vasteland te vervoeren.

Waterstudio.NL/Dutch Docklands


volgens CNN, zal de stad deze maand haar eerste eenheden openen voor bezichtiging, met prijzen vanaf $ 150.000 voor een studio-appartement en oplopend tot $ 250.000 voor een gezinswoning. De ontwikkelaars verwachten dat bewoners begin 2024 naar het eiland zullen verhuizen, en dat de hele stad in 2027 klaar moet zijn.

Volgens de ontwikkelaar persbericht, zal de stad bestaan ​​uit modulaire, zeshoekige segmenten die zijn verbonden met een buitenste ring van barrière-eilanden. Het onderste deel van de stad zal worden bevestigd aan stabilisatoren die het tegen de golven ondersteunen en tegelijkertijd de gebouwen en constructies beschermen tegen de stroming.

Het idee voor de Maldives Floating City is vergelijkbaar met dat van Oceanix, een concept voor een drijvende stad die bestaat uit onderling verbonden platforms. Busan, een havenstad in Zuid-Korea, heeft ingestemd met het hosten van het door de VN gesteunde project, dat plaats zal bieden aan ongeveer 12.000 mensen.

Patrick Verkooijen, CEO van klimaatdenktank het Global Center on Adaptation, vertelde: CNN dat hij het idee van een drijvende stad een goede oplossing vond voor de stijgende zeespiegel.

“De kosten van het niet aanpassen aan deze overstromingsrisico’s zijn buitengewoon”, zegt Verkooijen tegen de outlet. “We hebben een keuze te maken: we vertragen en betalen, of we plannen en bloeien. Drijvende kantoren en drijvende gebouwen maken deel uit van deze planning tegen het klimaat van de toekomst.”

READ  Nederlandse BEV-markt stijgt met 82%, voertuigen op fossiele brandstoffen dalen met 16%