juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meerderheidsbelang in The Student Hotel Chain wordt verkocht aan Singapore, Dutch Funds

Skift Take

Het Singaporese fonds GIC en de Nederlandse pensioenbeheerder APG zetten met deze deal in op hybride gastvrijheid. Terwijl particuliere studentenhuisvesting een oud model is, optimaliseert The Student Hotel op slimme wijze hoe het zijn ruimte verkoopt aan studenten, reizigers en professionals die co-workingruimte nodig hebben, afhankelijk van de veranderende vraag.

Sean O’Neill

Het Singaporese soevereine vermogensfonds, GIC Pte, en de Nederlandse pensioenfondsbeheerder APG zeiden dinsdag dat ze: plan om meerderheidscontrole te nemen van Het studentenhotel (TSH), een hotel- en studentenhuisvestingsbedrijf gevestigd in Amsterdam.

De partijen hebben de financiële details van de deal niet bekendgemaakt.

De transactie zou de huidige en geplande panden van The Student Hotel waarderen op $ 2,2 miljard (€ 2,1 miljard). De deal wacht op goedkeuring van de regelgevende instanties.

GIC is een nieuwe investeerder voor The Student Hotel, maar geen nieuwe investeerder in hospitality. in 2019, GIC investeerde in vier luxe Canadese hotels voor ongeveer $ 1,5 miljard.

Aermont Capital, een financier sinds 2015, verkoopt zijn belang in The Student Hotel.

The Student Hotel exploiteert momenteel 15 hotels in 13 Europese steden. Dankzij het beloofde nieuwe kapitaal wil het bedrijf zijn netwerk binnen 7 jaar uitbreiden tot 50 in heel Europa.

The Student Hotel, opgericht in 2012, heeft zijn wortels in speciaal gebouwde studentenhuisvesting. Het Covid-tijdperk hielp de interesse in het model van het doorverkopen van kamers aan voorbijgaande reizigers wanneer scholen buiten de sessies zijn, te vergroten en co-workingruimte aan te bieden naast studieruimte voor studenten.

De vlaggenschiplocatie, The Student Hotel Amsterdam Citybiedt studentenhuisvesting, flexwerkplekken, speciale kantoren, miniklaslokalen, een zwembad van Olympische afmetingen, een complete fitnessruimte, een auditorium en een restaurant.

READ  De Nederlandse manager Louis van Gaal

Zie voor meer context Skift’s profiel van de technische plannen van The Student Hotel, waarbij wordt samengewerkt met reistechnologiebedrijf Mews en gigant Salesforce voor klantrelatiebeheer.