oktober 5, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Helder 19e-eeuws Nederlands koloniaal herenhuis op Curaçao staat op de lijst voor bijna $ 2,6 miljoen


Een tomaatrood Nederlands koloniaal landhuis in Willemstad, op het eiland Curaçao, is op de markt gekomen voor $ 2,595 miljoen.

Het pand bestaat uit een 19e-eeuws herenhuis, plus zes extra gebouwen met in totaal zeven slaapkamers en zes en een halve badkamer, volgens de notering met Vincent Stens van Curaçao Sotheby’s International Realty. Het is een erkend monument door de Stichting Erfgoed Curaçao, oftewel de Stichting Monumentenzorg Curaçao.

De residentie is gelegen aan de Penstraat, naast zowel de zee als enkele van de meest trendy uitgaansgelegenheden van de stad.


“De Penstraat is momenteel the place to be. Dit toevluchtsoord in een landhuis is een verborgen juweeltje op de culinaire strip van de grotere Pietermaai, “zei dhr. Stens, verwijzend naar de wijk Willemstad. “Het is speciaal omdat de lokale sfeer samengaat met onze eilandgasten.”

Het landhuis heeft interieurs die net zo helder zijn als de buitenkant, inclusief veelkleurige tegels, blauwe muren en opvallende verlichting. Het wordt momenteel gebruikt als een boetiekhotel, de Villa Tokara, volgens de lijst, hoewel het een groot privélandgoed of een familiecomplex zou kunnen worden. De lobby en vijf slaapkamers bevinden zich in het hoofdgebouw, dat centrale openslaande deuren, flankerende luiken, een balkon en een schilddak heeft.

Slaapkamers zijn nu voorzien van airconditioning, maar het huis is gebouwd om te profiteren van de Caribische bries, aldus de lijst. De meeste badkamers hebben regendouches en dubbele wastafels, en een gastronomisch keukengebouw bevindt zich achter het hoofdgebouw. Er is een extra gastenverblijf en een beheerderswoning met woonkamer en kitchenette.

READ  Leeds voert gesprekken met 22-jarige Nederlandse ster gekoppeld aan Arsenal


“Uitbreidingsplannen zijn beschikbaar, waardoor de bezetting en slaapkamers toenemen tot een totaal van 12 slaapkamers”, aldus de advertentie.

Buiten is er een zwembad omgeven door palmbomen en loungeruimtes, evenals een buitendouche. Volwassen bomen staan ​​verspreid over het terrein.

Mansion Global kon niet bepalen voor hoeveel het onroerend goed voor het laatst is verhandeld of wanneer.