juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders voeren mondkapjes opnieuw in naarmate het aantal gevallen van COVID-19 toeneemt

Terwijl de coronavirusziekte (COVID-19) zich op 7 oktober 2020 in Amsterdam, Nederland verspreidt, lopen mensen met of zonder veiligheidsmaskers op straat tijdens het winkelen. REUTERS / Eva Plevier

AMSTERDAM, 2 nov (Reuters) – De Nederlandse regering heeft dinsdag besloten om opnieuw maatregelen in te voeren, waaronder het dragen van een masker, om de laatste piek in het aantal besmettingen door de overheid te verminderen, zei premier Mark Rutte.

Rutte zei dat het gebruik van de “coronapas”, die het bewijs levert van het COVID-19-vaccin of de recente negatieve corona-virustest, vanaf 6 november wordt uitgebreid tot openbare ruimtes, waaronder musea, sportscholen en buitenterrassen.

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland neemt al een maand toe sinds de meeste sociale activiteiten op afstand eind september werden geëlimineerd en bereikten hun hoogste niveau sinds vorige week juli.

Dit heeft veel ziekenhuizen gedwongen om de routinematige zorg opnieuw te verminderen, om noodgevallen van de regering op te vangen.

Tijdens een televisienieuwsconferentie riep Rutte alle Nederlanders, zowel gevaccineerd als niet-gevaccineerd, op om zich te houden aan de basisregels voor hygiëne en thuis te blijven als er tekenen zijn van een mogelijke besmetting.

“Ons eigen gedrag is belangrijk en het grootste deel van ons coronabeleid hangt ervan af”, aldus de premier.

Maskers worden opnieuw geïntroduceerd in winkels en andere openbare plaatsen, terwijl mensen wordt geadviseerd om ten minste de helft van de tijd thuis te werken.

Rutte zei dat de overheid volgende week kan besluiten om het gebruik van de Coronapas uit te breiden naar de werkplek.

Nederlandse gezondheidsfunctionarissen hebben dinsdag COVID-19-vaccinboosterschoten aanbevolen voor ouderen. Ongeveer 84% van de Nederlandse volwassenen is gevaccineerd.

READ  ESPN+ vernieuwt Eredivisie-rechten om de berichtgeving over het Nederlandse voetbal voort te zetten

Vanaf dinsdag namen de nieuwe besmettingen wekelijks met bijna 40% toe, waarbij meer dan 300 besmettingen per 100.000 mensen de pieken van juli 2021 en december en oktober 2020 naderden. Lees verder.

De moeilijkheden voor ziekenhuizen zijn een onmiddellijke zorg, aangezien de National Institutes of Health van het land de opnames de afgelopen week met 31% hebben verhoogd, waarbij de meeste niet-gevaccineerde patiënten in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Volgens gegevens van het RIVM zei ongeveer 52% van degenen die vorige maand positief testten dat ze niet waren ingeënt en 45% zei dat ze volledig waren gevaccineerd.

Eerder op dinsdag adviseerde de gezondheidsraad van het land dat volwassenen van 60 jaar en ouder booster-shots zouden moeten krijgen.

Het kabinet-Rutte neemt de aanbevelingen van de raad doorgaans over.

Verslag van Toby Sterling en Bart Meizer; Bewerking door Emilia Sithol-Modris, Alastair Bell en Alex Richardson

Onze normen: Thomson Reuters Vertrouwensprincipes.