juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders bevelen pluimveehouders op om hun vogels op te sluiten, uit angst voor vogelgriep

AMSTERDAM, 5 oktober (Reuters) – De Nederlandse regering heeft pluimveehouders woensdag bevolen hun vogels op te sluiten om de verspreiding van een zeer besmettelijke vorm van vogelgriep in te dammen.

“Helaas maakt het hoge aantal besmettingen duidelijk dat extra voorzorgsmaatregelen nodig zijn”, zegt minister van Landbouw Piet Adema in een brief aan de Kamer, eraan toevoegend dat er de afgelopen twee maanden meerdere uitbraken zijn geweest en dat er dagelijks berichten zijn. van dode wilde vogels in verschillende regio’s in Nederland.

Het risico voor de mens wordt als laag beschouwd, maar uitbraken in het verleden onder landbouwhuisvogels vereisten uitgebreide ruimingsprogramma’s om ze in te dammen.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

“Het vogelgriepvirus is deze zomer niet uit Nederland verdwenen en de situatie zal met de komende vogeltrek ook niet verbeteren.”

Nederland heeft de afgelopen maand meer dan 10 gevallen van vogelgriep gemeld.

Frankrijk heeft ook een heropleving van het aantal gevallen gezien nadat het dit jaar de ergste vogelgriepgolf ooit had meegemaakt.

De verspreiding van vogelgriep over de hele wereld heeft geleid tot bezorgdheid bij regeringen en de pluimvee-industrie vanwege het vermogen om koppels te verwoesten, handelsbeperkingen te veroorzaken en menselijke overdracht te veroorzaken.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Charlotte Van Campenhout; Bewerking door Josie Kao

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

READ  Man United-nieuws: Erik ten Hag weet niet of Cristiano Ronaldo het opneemt tegen Brighton