juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Centraal College Nederlandse Herfstsport Update 10-5-22 |  KNIA KRLS-radio

Centraal College Nederlandse Herfstsport Update 10-5-22 | KNIA KRLS-radio

Central Men’s Golf Team klauwt terug naar derde in eigen toernooi

Met 12 schoten van de score in de eerste ronde klom het herengolfteam van Central College terug naar een derde plaats tijdens de Central Fall Classic Tuesday.

Na als zevende te zijn geopend in de 13-teammeeting, sloot Nederland op 323-311-634 op de par-72 Finkbine-golfbaan. Nebraska Wesleyan University had een van zijn beste herfstshows om te winnen met 302-304-606, terwijl St. Ambrose University volgde op 315-309-624. Buena Vista University werd vierde met 321-319-640.

Harold Dobernecker maakte de grootste zet voor de Nederlanders en herwon zijn positie om individueel 10e te worden met 83-74-157. Cole McGriff schoot 80-78-158, Lucas Wendel had 77-81-158, Jacob Moffett had 83-79-162 en Kyle Gabos schoot 85-80-165. De tweede eenheid van Central, het Witte team, eindigde als zesde op 329-316-645. Eerstejaarsstudent Blake Wynn plaatste een 83-77-160, waarmee hij Kayden Pendergrass evenaarde die 80-80-160 schoot.

Central sluit aanstaande maandag en dinsdag het herfstseizoen af ​​op de 36-holes Grand View Invitational op de par-72 Otter Creek Golf Course in Ankeny. De Nederlanders waren vorig jaar vijfde in een veld van negen teams tijdens de ontmoeting van voornamelijk NAIA-scholen.

Central Kicker Sunvold op Fred Mitchell Award Watch List

Central College voetbal kicker Logan Sunvold was een van de 29 kickers landelijk genoemd naar de Fred Mitchell Award September Watch List dinsdag.

Kickers van alle niet-Divisie I FBS-scholen komen in aanmerking voor de prijs op basis van atletische prestaties en dienstverlening aan de gemeenschap. De lijst van dit jaar bevat acht kickers van Divisie III-scholen en acht andere junioren.

READ  Klimaatverandering: de Nederlandse premier zegt dat iedereen de Amerikaanse wet moet steunen en niet moet blijven hangen in concurrentie

Sunvold slaat dit seizoen 5-uit-6 op velddoelpogingen en sloeg er drie in dezelfde wedstrijd tegen St. Olaf College (Minn.) in de opener. Hij had een seizoen lang inspanning van 43 yards tegen de Oles. Hij slaat dit seizoen 21-uit-22 op extra puntenpogingen. In 2021 werd Sunvold genoemd naar het D3football.Com All-Region 5 tweede team en was een eerste teamkeuze van de All-American Rivers Conference. Hij is in drie seizoenen vijf keer de speciale teamsspeler van de week geweest.

Sunvold heeft geholpen bij het organiseren van een gratis jeugdvoetbalkamp in Pella en werkte in de zomer samen met lokale jeugdschoppers. Tijdens Pella’s Tulip Time Festival heeft hij vrijwilligerswerk gedaan bij de eetkraam van het Nederlands voetbalelftal. Hij hielp ook bij het opruimen van puin nadat een tornado in maart 2022 het familiehuis van een teamgenoot had beschadigd.

De Nederlandse (3-1, 1-1 American Rivers Conference) organiseert zaterdag Wartburg College voor een aftrap om 13:00 uur in Pella.

Dutch Steady in regionale crosscountry-ranglijst

De crosscountry-teams van het Central College voor heren en dames waren deze week onbewogen in de regionale ranglijst van USTFCCCA Division III.

De Nederlandse vrouwen bleven op nr. 5 in de Midwest Region terwijl de mannen nr. 6. American Rivers-vijand Wartburg College is nr. 1 in beide peilingen gevolgd door North Central College (Ill.) bij de heren en de University of Chicago bij de dames. De Nederlanders zijn de derde American Rivers Conference-school in beide ranglijsten, achter Loras College, de nr. 4 in elk.

Central won afgelopen weekend de Aurora Invitational in Genève, Illinois, aangezien beide teams teamkampioen waren in velden van 15 squadrons. De volgende race van Central is op 15 oktober op de Augustana InterRegional Invitational in Rock Island, Illinois.

READ  Hollandse erwten & varkenshaas chowder met gerookte cheddar toast

Meer stemmen in nationale voetbalpeiling voor vrouwen in het centrum

Door negen extra stemmen toe te voegen aan het totaal, blijft het Central College-vrouwenvoetbalteam op de lijst met ontvangen stemmen nadat de laatste editie van de D3soccer.com top-25 poll dinsdag werd vrijgegeven.

In de vijfde editie van de ranglijst kreeg Central (6-2-2) in totaal 15 stemmen, waarbij zes teams dichter bij de top-25 kwamen. Central heeft tot nu toe slechts tegen één ander team gespeeld dat in de peiling wordt genoemd, en verdiende een 1-1 gelijkspel op Hope College (Mich.), dat ook stemmen krijgt. Rond de American Rivers Conference is Wartburg College (10-1-1) nr. 9 en Loras College (7-0-3) is nr. 18.

Central is ongeslagen in zijn laatste zes wedstrijden, won er vijf en speelde eenmaal op de weg. Centraal reist naar nr. 9 Wartburg woensdag voor een wedstrijd van 17.00 uur.

Twee Nederlandse student-atleten verdienen Latino’s Unidos of Iowa Scholarships

Central College-vrouwentennisser Jenna Hernandez en worstelaar Julian Rodriguez werden afgelopen weekend gehuldigd tijdens de Latinos Unidos of Iowa Academic Scholarship Awards Ceremony.

Latinos Unidos of Iowa werft middelen bij individuen, zet ze in tegen zaken, overheden en non-profitpartners om ze te investeren in Latino-leiders en organisaties via beurzen en kleine subsidies. Op zaterdag 1 oktober vond de Bright Futures-ceremonie plaats op de campus van Central.

Hernandez en Rodriguez stonden op een lijst van 22 studenten van hogescholen en universiteiten in Iowa om erkend te worden met een op verdiensten gebaseerde beurs.

Hernandez, die een 3.75 GPA heeft als biochemie-majoor, is dit tennisseizoen tot nu toe 4-4 in het enkelspel en 3-6 in het dubbelspel. Ze was een academische selectie voor alle conferenties in 2021 en een Intercollegiate Tennis Association Scholar-Athlete voor het academiejaar 2020-21.

READ  Nederlandse verzekeraar NN Group verwacht exit uit steenkoolinvesteringen

Rodriguez heeft een 3.83 GPA als informatica en Spaanse dubbele major. Rodriguez was 4-9 op de mat als junior en verdiende zijn eerste varsity-brief. Hij is ook twee keer een academische all-conference honoree.