Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland levert drie vrouwentitels op rij op

Euro hockeykampioenschap dames

Finale: Nederland 2 (M Keatles, F Matla) Duitsland 0

Nederland ging een grote Duitse uitdaging aan om het derde achtereenvolgende hockeykampioenschap voor dames te winnen en won 11 van de 15 edities van het beste toernooi van het continent.

Marlos Keitles en Friedrich Matla scoorden in elke helft, maar de Duitsers hadden hun aandeel in een kwaliteitsvolle finale.

In de eerste seconden toonden de Nederlanders hun doel en toen Matla binnenkwam, werd het beste reverse-stick schot gered door de uitstekende Julia Sondak.

De Code Keeper werd ook hersteld aan het einde van het eerste kwart, na een dubbele redding van Matla’s hoekschot en Eva de Coyote.

En het doelpunt kwam in de 18edit De minuut met een super corner liet Kia Van Masaker een perfecte pass achter om terug te glippen in hoekinjector Marlos Keatles – tussen de laatste vrouw en de doelman – laag om rechtstreeks naar de achterkant te gaan.

Maar elke gelijkenis dat dit een gemakkelijke aangelegenheid zou zijn, werd snel weggenomen, aangezien Duitsland het beste van het restant in het tweede kwartaal kreeg, maar Sonja Zimmerman kon niet vanuit alle drie de hoeken door de oranje verdediging komen.

In de tweede helft leverde een felle strijd Oranje op voorsprong, maar de Duitsers lieten meer kansen zien. Toen Charlotte Stefanhorst de bal onder Josein Goining uit groef, kwamen de Jet Fletzots kort voor de driekwart pauze ruim voor de rust, maar Lisa Aldenberg kon de thuisploeg niet dwingen de van Massager-lijn weg te halen.

Zimmermann werd door Koningal vanaf twee corners geweigerd voordat Oranje de wedstrijd kon doden. Ze dachten dat ze een belangrijke quiz hadden met het stuiterschot van Felice Albers, maar Zondak week op de een of andere manier wijd van zijn knieën af.

READ  De meeste kleine Nederlandse pensioenfondsen gebruiken SDG's - studie | Nieuws

Matla had een belangrijk doel toen hij vrijwillig een verdedigende fout maakte; Zijn druk zag de bal naar de Keatles vallen en hij stuurde de bal terug naar de spits. Matla gebruikte een dappere lob op de Sondak in zijn backhand – hij viel over de lijn – de video bevestigde dat hij de voorkant van de stick gebruikte en dat de gastheren niet reikten.

“Het viel ons toen gewoon op. Beide partijen waren er echt druk mee en renden veel’, zei hij na de laatste MVP Keatles-wedstrijd. “De Duitsers presteerden erg goed in hun structuur, wat een fantastische wedstrijd was om naar te kijken, maar we zijn blij dat we weer Europees kampioen zijn.

“Dit is hockey op het hoogste niveau en we hebben elkaar uitgedaagd. Het is heel leuk om tegen de besten te spelen en we drukken elkaar het beste uit.”

Hij prees de menigte voor hun rol om er een gedenkwaardige gebeurtenis van te maken na een lange periode van stille marginalisering.

“Het viel ons toen gewoon op. Na het Corona jaar hebben we veel zonder publiek gedaan. Nu zijn we gevallen voor hoe we ze kunnen houden, en het is verbazingwekkend. Ik kan dit niet onder woorden brengen, maar het helpt om het vaker te doen. ”

Na de finale werd de Belgische doelvrouw Elena Chotkiu geselecteerd als de doelvrouw van de wedstrijd; Umbrey Palengian was de meester van de wedstrijd, terwijl het doelpunt van de wedstrijd vrijdag was voor de Ierse Daytre Duke in een poging tegen Engeland.

READ  Nee. 2 Hough valt voor Dutch Fork (SC), 27-24 in seizoensopener

Matla was de hoogst scorende speelster met acht goals in het evenement, net als Eva de Coyte.

Nederland – Duitsland 2-0 (1-0)

18 1-0 Marlos Keatles (PC)

56 ′ 2-0 Frederick Modla (FG)

Scheidsrechters: S. Wilson (SEO), L. Delforge (PEL)

***********

Brons: België 3 (B Nelan, één Ray, één Palengian) Spanje 1 (L Jimenez)

België won voor de derde keer de Euro Hockey Championship-medaille voor vrouwen door Spanje met 3-1 te verslaan in een bronzen medaillewedstrijd in het Wagner Stadion, zilver in 2017 en brons in 2013.

Ze waren een goede waarde voor succes, het aanpassen van kerncijfers en het selecteren van doelen op kritieke momenten om buiten het bereik van rode stokken te komen.

Stephanie Vandon Borre was deze week een belangrijke figuur en ze was van achteren betrokken bij veel van hun grootste momenten. Maria redde een geweldige stick uit de tweede hoek van haar kant van Ruiz, terwijl haar pinpoint hoorde dat Umbre Balengian het middenveld vond, wiens controle en openingsschot opnieuw een uitstekende Ruiz-stop lokte.

Het startdoel kwam in de 22end Toen Barbara Nelan op links snel vrijuit ging, ging de verdediging achteruit. Onder een kleine hoek vond ze een gaatje achter Ruiz en vloog gelijk op de vlucht.

Het duurde lang voordat Spanje tot rust kwam, maar naarmate de helft vorderde, kwamen ze geleidelijk verder, waardoor Maria Lopez gedwongen werd Elodie Picard te redden in haar eerste wedstrijd uit de eerste bocht.

De Red Panthers zetten de tweede helft echter voort en verdubbelden hun voorsprong op 42nd Minuut. Het was een dramatisch doelpunt, waarbij Alex Jerniers het stuur naar links gooide voordat hij een voorzet ophief in het midden van zijn backhand; Abi Ray, een Spaanse verdediger en scheidsrechter, gooide tegelijkertijd een stick en kreeg een kritische aanraking toen de bal van de lat vloog.

READ  De banenmarkt in Lancaster County blijft zich herstellen; Dutch Wonderland Owner Trust

Als reactie ontdekten de Spanjaarden hun mojo en begonnen bochten te nemen; Elena Chotqui sloeg de drag van Lola Riera voordat ze op 46 . aan boord ging van het Spaanse borddit Minuut. Het kwam van een krachtige stroom rond de rechterkant van Alicia Magus en werd door haar getrokken door Lucia Jimenez.

Echter, België herwon het voordeel van hun twee doelpunten binnen een minuut toen Paddy en Ray samen de Palestijn vonden. Ze was weggedreven van het doel, maar was in staat om soepel vanaf haar rug te raken en het net te raken.

Onder de laatste verlenging won Spanje alle drie de corners, maar België wist ze alle drie uit te schakelen en de leiding te nemen tot het laatste fluitsignaal.

“We hebben gevochten voor ons leven en we hebben deze medaille verdiend”, zei Nelan. “Ik wachtte tot de keeper ging liggen en gooide hem; ik ben zo trots en blij, er kon geen betere dag zijn dan deze.

“We zagen dat ze terug konden naar Spanje, maar we reageerden goed en lieten zien dat we nog een doelpunt kunnen maken! Als je nu naar het team kijkt, ziet de toekomst er rooskleurig uit. Voor vijf van hen is dit hun eerste wedstrijd.” Ze speelden goed en ik kon niet verward worden.”

België – Spanje 3-1 (1-0)

21’1-0 Barbara Nelan (FG)

42 ‘2-0 Abi Ray (FG)

46’2-1 Lucia Jiménez (FG)

47’3-1 Umbrey Palengian (FG)

Scheidsrechters: M Kampioen (GER), een kiok (IRL)