april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Modulr verleende Nederlandse EMI-licentie om nu in heel Europa te opereren

Digitaal bankieren

De Britse fintech is van plan uit te breiden naar open banking-diensten naarmate het groeit.

Afbeeldingsbron: Myles Stephenson / Modulr.

Na de opening van zijn kantoor in Amsterdam pas in november, heeft Payment-as-a-Service-aanbieder Modulr nu de Electronic Money Institution (EMI)-licentie verkregen die hij nodig heeft om zijn diensten in heel Europa uit te breiden.

Door de licentiewinst, die werd verleend door De Nederlandsche Bank, kan Modulr binnenkort directe SEPA-betalingen aanbieden en e-geldrekeningen opzetten voor klanten.

“Met een levendige fintech-scene, gevestigde professionele diensten en een rijke internationale talentenpool, hebben we Amsterdam gekozen als ons commerciële, operationele en regelgevende knooppunt voor toegang tot Europa”, zegt Myles Stephenson, CEO en oprichter van fintech.

Naast traditionele betalingen is Modulr van plan om open banking-mogelijkheden aan te bieden (inclusief betalingen en rekeninginformatiediensten), evenals fysieke en virtuele kaartuitgifte, en meer in heel Europa.

Modulr zei dat zijn Europese lancering zal beginnen met Spanje en Frankrijk, en heeft eerder Duitsland genoemd als een logische markt om over het hele continent te betreden.

De uitbreiding komt nadat betalingsreus FIS, het moederbedrijf van WorldPay, vorig jaar voor een niet nader genoemd bedrag een investering deed in Modulr.

Het kwam bovenop de £ 63,3 miljoen die Modulr tot nu toe al had opgehaald bij onder meer PayPal en Highland Europe, en was specifiek gericht op het versnellen van de groei van Modulr naar Europa.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

READ  Nederlandse verzekeraar Aegon verhoogt prognoses voor kapitaal, cashflow