mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Max Verstappen heeft van de Formule 1 een Nederlandse nationale sport gemaakt’

Frits van Amersfoort, de baas van Max Verstappen in de F3, heeft de wereldkampioen gecrediteerd voor het maken van de Formule 1 een “nationale sport” in Nederland.

Verstappen en Lewis hamilton leverde in 2021 een klassieke strijd om het coureurskampioenschap, waarbij Verstappen als beste uit de bus kwam dankzij een inhaalactie in de laatste ronde van Hamilton in Abu Dhabi, waarmee hij de titel pakte.

Verstappen werd de eerste Nederlandse coureur in de geschiedenis van de Formule 1 die tot wereldkampioen werd gekroond, maar in de jaren voorafgaand aan dat succes bouwde hij een loyaal leger van Nederlandse fans op die de kleur oranje naar Grands Prix over de hele wereld brachten ter ondersteuning van hun coureur.

Van Amersfoort, teambaas van zijn zelfbenoemde outfit waarmee Verstappen in de Formule 3 reed, zegt dat zijn landgenoot de Formule 1 heeft omgevormd tot een sport die door het hele land wordt gevolgd.

“Verstappen heeft van de Formule 1 een soort nationale sport gemaakt. Dat is echt ongelooflijk’, vertelde hij RacingNews365.com.

“Mensen die nooit F1 hebben gekeken, kijken nu allemaal naar F1 en dat komt puur door Max.”

Er waren verschillende grote vlampunten in de rivaliteit op het circuit tussen Verstappen en Hamilton in 2021, met name hun botsingen tijdens de Britse en Italiaanse GP’s.

Afgezien daarvan nam Verstappen echter vaker de rol van agressor op het circuit op zich in gevechten met Hamilton, die tactischer leek na te denken over wanneer hij zijn ellebogen moest uitsteken en wanneer het beter was om de positie toe te geven.

READ  Don Roosevelt en UNESCO deden traditioneel de Nederlandse stadslichten uit om de sterren te zien

Verstappen kreeg af en toe kritiek omdat hij de agressie te ver doordreef en meerdere keren botste met de race-stewards, maar Van Amersfoort vindt niet dat de stijl van Verstappen moet worden afgekeurd.

In plaats daarvan vindt hij dat je ervan moet genieten.

“Lewis is zeven keer wereldkampioen geweest. Ik heb nog nooit met Lewis gewerkt, maar ik kan me voorstellen dat hij in het begin van zijn carrière ook wat wilder was dan nu”, aldus Van Amersfoort.

“Lewis is Lewis en is zeven keer wereldkampioen geworden en niet acht keer omdat [Verstappen] schiet als een raket door de autosport. Ik denk dat we er allemaal gewoon enorm van moeten genieten.”

Verstappen komt in 2022 terug om te beginnen met de verdediging van zijn titel en kiest ervoor om te racen met het nummer ‘1’ op zijn Red Bull RB18, wat betekent dat zijn traditionele ’33’ minstens één seizoen op de plank ligt.

Hamilton is ondertussen ook van plan om door te gaan met Mercedes, waarbij zijn team via sociale media een belangrijke hint liet vallen dat hij niet zal weglopen na de controversiële conclusie van de 2021 Abu Dhabi GP, zoals door sommigen werd gevreesd.