april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Maui-kamp met Nederlandse bondscoaches biedt gelegenheid om te trainen in Nederland | Nieuws, Sport, Banen

Voetballers uit Maui, the Big Island en Oahu nemen deel aan het KNVB Netherlands National Camp georganiseerd door Valley Isle Soccer Academy in South Maui Community Park in Kihei in juni 2017. Coaches van de KNVB keren deze week terug voor de Dutch Camp Maui Trials in Keopuolani Park. The Maui News / MATTHEW THAYER foto

KAHULUI – Vincent Moore weet hoe gelukkig hij dit weekend als 14-jarige voetballer is op Maui.

De tweedejaars van de Kihei Charter School en lid van de Valley Isle Soccer Academy zal van vrijdag tot en met zondag deel uitmaken van een driedaags jeugdvoetbalkamp dat wordt georganiseerd door coaches van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) in Keopuolani Park.

Het doel van het kamp is om Hawaï-jeugdvoetballers te identificeren voor een kans om in maart naar Nederland te reizen en te trainen in het Nederlandse professionele jeugdopleidingssysteem.

“We worden blootgesteld aan de geweldige coachingervaring van Nederlandse coaches die hier komen en ik denk dat het ons zal blootstellen aan hoe we nog harder moeten trainen en harder moeten werken om te concurreren met spelers in Europa,” zei Moor. “Ik denk dat dat een geweldige kans is.”

Moore speelt geen middelbare schoolvoetbal in de Maui Interscholastic League, maar hij hoopt zijn carrière voort te zetten door kansen zoals hij dit weekend zal krijgen. Een beperkt aantal deelnemers aan het kamp krijgt de kans om naar Nederland te reizen en daar te trainen na evaluatie door de coaches op het kamp.

Moore

“Dat zou gek zijn”, zei Moor. “Het zou natuurlijk een nieuwe ervaring zijn – ik ben maar één keer in Europa geweest, maar het was alleen voor vakantie. Het zou een geweldige ervaring zijn en het zou te gek zijn.”

READ  Chick-fil-A komt naar het centrum van Austin; Dutch Brothers Coffee opent bij Round Rock en diverse Central Texas News

Het kamp is voor jongens in Hawaï geboren in de jaren 2007, 2008 en 2009. Het evenement zit vol met 70 deelnemers.

Moore werd geboren in 2007 en Cannon Vines werd geboren in 2008. Vines, die ook lid is van VISA, wordt in de herfst eerstejaars in Seabury Hall en is van plan om te spelen voor de Spartans, de tweede plaats van de Divisie II. in 2022.

“Ik ben best opgewonden om te zien wat de Nederlandse coaches brengen en hoe ze ons coachen,” zei Vines. “Het wordt een andere ervaring.”

Vines zei dat hij al een tijdje op deze kans mikte.

wijnen

“Gewoon proberen in vorm te komen en ervoor te zorgen dat mijn conditie op orde is”, zei Vines. “Ik wil zien hoe ze denken en wat ze doen. Over de hele wereld zijn er allemaal verschillende plaatsen – we zijn maar een paar eilanden – dus er is een hele wereld om te zien wat hun vaardigheidsniveau is.

“Ik wil veel verschillende dingen leren, zoals tactieken, defensieve strategieën, wat ze precies doen. Het zou geweldig zijn om Nederland te bezoeken en te zien hoe het is met al hun vaardigheden. ”

De technische staf bestaat uit Paul Tonnis Koster, technisch jeugdcoördinator van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond; Marvin van der Valk, coach eerste elftal en expert videoanalyse bij NAC Breda; en Peter den Otter, assistent eerste elftal en keepersspecialist van Willem II.

Het kamp en de training bij de KNVB in Nederland, een unieke kans voor de staat, werd gefaciliteerd door Aleks Filipovic, voorzitter en directeur coaching voor VISA.

READ  Controversiële WK-scheidsrechter Mateu Lahoz wordt herenigd met de Nederlandse sterren van Barcelona nadat hij door Frenkie De Jong en Lionel Messi 'nutteloos', 'schandalig' en 'niet opgewassen' werd genoemd

Corey Swatek is een 12-jarige geboren in 2009 – hij is een keeper en een opkomende achtsteklasser bij Carden Academy. Hij is van plan om in 2022 te spelen op King Kekaulike High School, de staatskampioen van Divisie I.

Swatek

“Ik ben erg opgewonden, ik ben opgewonden om alle nieuwe coachingniveaus en alle speelniveaus te zien, om te zien hoe verschillend ze zijn van de eilanden,” zei Swatek. “Ik speel al zes, zeven jaar, sinds ik klein was. Ik denk dat ik veel uit dit weekend kan halen omdat er, in plaats van alleen coaches van andere eilanden, coaches zijn uit heel Europa en de hele wereld.

“Ik ben opgewonden om alle nieuwe coaching en de nieuwe spelers te zien komen.”

Filipovic is verheugd om dit kamp naar Maui te brengen – er zijn hier soortgelijke evenementen geweest voorafgaand aan de COVID-19-pandemie, maar het waren gewoon trainingskampen zonder de kans om naar Nederland te gaan.

“Het is de bedoeling dat ze in maart hopelijk in de voorjaarsvakantie gaan trainen, niet alleen spelen, maar trainen in een professionele setting, in de professionele Nederlandse academies.” zei Filipovic. “We hebben nu drie clubs uit de eredivisie, die ons allemaal willen helpen en de kinderen willen laten komen en springen in de (trainings)sessies met hun spelers, wat volgens mij enorm is.”

Het kamp kwam tot stand door contacten die Filipovic had in Nederland, dat momenteel het 10e herenteam van de wereld telt.

“Ik had een korte tijd in Nederland met hen en ze namen me mee door het proces, hoe doen ze dingen, omdat Nederland heel goed is in het identificeren van talent en het maximaliseren van talent, omdat ze zo’n klein land zijn, relatief aan sommige van de andere landen in de wereld en ze kunnen altijd strijden om enkele van de topposities in het voetbal, ” zei Filipovic. ‘Dus, wat zijn ze aan het doen? Wij willen weten. Het is een van de redenen waarom dit als een soort idee tot stand is gekomen en nu proberen we het in gang te zetten.”

READ  Proces Amanda Todd: Getuige beschrijft verhuur Nederlandse bungalow aan verdachte

* Robert Collias is op [email protected].


Het laatste nieuws van vandaag en meer in je inbox