april 26, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dutch End Wales’ World Cup Party met 2-1 overwinning

Wout Weghorst maakte een einde aan het WK-feest van Wales en verbrijzelde hun ongeslagen thuisrecord van 19 wedstrijden op dramatische wijze toen Nederland met 2-1 won in de Nations League-wedstrijd van woensdag in Cardiff.

Wales trekt in november naar Qatar voor hun eerste WK-optreden in 64 jaar na het verslaan van Oekraïne met 1-0 in de play-offfinale op zondag.

Maar de kant van Robert Page, die tegenover de VS, Iran en Engeland staat in de groepsfase in Qatar, kwam met een hobbel terug op aarde toen ze een tweede opeenvolgende nederlaag in de Nations League Groep A4 leden na het verlies van vorige week in Polen.

In een spannende finale zorgde Rhys Norrington-Davies voor de gelijkmaker voor Wales in blessuretijd na het doelpunt van Teun Koopmeiners vroeg in de tweede helft.

Burnley-spits Weghorst verzegelde de punten voor Nederland met nog slechts enkele seconden te gaan toen de bezoekers de langste ongeslagen homerun in de geschiedenis van Wales verpesten.

Voor het eerst sinds november 2018 werd Wales voor de ogen van hun eigen fans verslagen, maar de feelgood-factor van hun WK-kwalificatie moet ervoor zorgen dat de frustratie van de winnaar van Weghorst niet te lang blijft hangen.

“Het was een moeilijke wedstrijd. We hadden niet onze volledige ploeg”, zei aanvoerder Gareth Bale van Wales.

“Ze zijn een team van wereldklasse en we verdienen het om onszelf te testen tegen de besten.

“De jongens die binnenkwamen werkten heel hard om de gelijkmaker te pakken en daarna toe te geven was een hel. Het is iets dat we moeten leren, misschien de duistere kunsten om hem neer te halen.”

READ  Nederlands bedrijf bereidt zich voor om 's werelds eerste insectenkweekschool te openen

Het was de tweede opeenvolgende Nations League-overwinning voor Nederland, dat België vrijdag een pak slaag gaf.

De Nederlanders, die zich ook hebben geplaatst voor het WK, zijn ongeslagen in 11 wedstrijden en moeten nog verliezen sinds Louis van Gaal in augustus voor de derde keer de leiding nam.

Nadat de spelers van Wales zondag een onstuimig avondje uit hadden gezien om hun historische kwalificatie te vieren, was het geen verrassing dat Page zeven wijzigingen aanbracht met Bale en Aaron Ramsey onder degenen die uitgerust waren.

Norrington-Davies knikte na de voorzet van Chris Mepham voordat Nederlandse keeper Mark Flekken een poging tot uitworp bij Daniel James verpletterde en keek opgelucht toe hoe deze naast zeilde.

Met Wales op kop zorgde de vrije trap van Harry Wilson voor een goede redding van de overwerkte Flekken, die ook redde van de krultang van James.

Tegen de loop van het spel in greep Cody Gakpo op slag van rust bijna de leiding voor Nederland toen zijn schot net opzij ging.

Het was een waarschuwing dat Wales geen gehoor had gegeven en de Nederlanders lieten ze in de 50e minuut boeten.

Jerdy Schouten haalde Koopmeiners uit in de ruimte en de Atalanta-middenvelder dreunde een laag schot langs Adam Davies vanaf 18 meter.

Bale kwam in de laatste 12 minuten in het spel en de aanwezigheid van de aanvaller bracht Wales omhoog, die in blessuretijd de gelijkmaker maakte toen Norrington-Davies zijn eerste internationale doelpunt kopte vanaf het voorzet van Connor Roberts.

Maar er was een angel in het verhaal voor Wales in de 94e minuut.

READ  Nederlandse salarissen stijgen het sterkst in 13 jaar

De voorzet van Tyrell Malacia pikte de ongemarkeerde Weghorst perfect uit en zijn duikende kopbal bezorgde Nederland een dramatische overwinning.

Lees hier al het laatste nieuws, het laatste nieuws en IPL 2022 Live Updates.