juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Marr maakt haar gewichtstoename merk voor Nederlandse vrouwen

PELLA — De eerste stap naar een terugkeer naar de NCAA Division III Indoor Track and Field Championships werd gezet door de atletiekwerper van Central College voor dames. Abby Marr (senior, Riceville) Zaterdagmiddag bij de Dutch Athletics Classic met een indrukwekkende winnende toss.

Central voerde het teamklassement aan met 253 punten in een veld met onder meer Simpson College, Iowa Wesleyan University, Missouri Valley College en Southwestern Community College.

“Het belangrijkste voor mij is dat de meerderheid van ons team terugkwam nadat ze in vorm waren gebroken”, coach Brandon Sturman gezegd. “Ze hebben het werk tijdens de pauze gedaan om verder te kunnen bouwen op wat we in het eerste semester hebben gedaan.”

Marr bereikte 56 voet, 3,75 inch in de gewichtsworp bij haar vierde poging. Ze was anderhalve meter beter dan wie dan ook in het veld. Ook bij het kogelstoten werd ze derde (39-3,25). Haar gewichtsworp stond momenteel nationaal in de top vijf.

“Dat is een cijfer dat haar een heel goede kans geeft om naar de nationale kampioenschappen te gaan,” zei Sturman. “Uiteraard zullen we ons nog steeds concentreren op het verbeteren en verstevigen van dat cijfer, maar het neemt zeker wat druk weg.”

Central behaalde de top drie plaatsen op zowel de 60 meter als de 200 meter sprint. Emily MacMartin (eerstejaars, Pella) won de 60 in 7,94 seconden, met een achterstand van Willa Sikelka (eerstejaars, Primghar, South O’Brien HS) in 7,98 seconden en Maria Gustason (eerstejaars, Marion, Linn-Mar HS) in 8,02 seconden. McMartin won ook de 200 in 26,58 seconden, Sickelka werd tweede (26,70) en Abb Roerdink (junior, Tiffin, Ohio, Hopewell-Loudon HS) werd derde (27.13)

READ  UKSC-beslissing Okpabi v Koninklijke Nederlandse interpretaties, die het risico op rechtszaken voor Canadese bedrijven met buitenlandse dochterondernemingen vergroten

“Die hele groep had een goede dag”, zei Sturman. “Emily had een fenomenale dag en je kunt zien dat ze tijdens de pauze hard heeft gewerkt.”

Polsstokhoogspringer Amber Vroman (tweedejaars, Seneca, Illinois) een nieuw persoonlijk record neerzetten voor de tweede ontmoeting op rij door 10 voet, 0 inch vrij te maken om te winnen. Cali Coffman (senior, Leawood, Kan., Blue Valley HS) werd tweede in 9-6.25

“Amber had een beste leven in december,” zei Sturman. “Om het vandaag opnieuw te doen na een pauze is speciaal.”

Bij de afstandswedstrijden won Central de 800 meter, 1000 meter en 3000 meter. Riley Packer (Eerstejaarsstudent, Erie, Ill.) won de 800 in 2:35.08, Lauren Coon (senior, Oskaloosa) won de 1000 in 3:18.54 en Caroline Mac Martin (junior, Pella) won de 3000 meter in 20:21.36

Laurens Bruin (junior, Underwood), Abby Gruver (junior, Sully, Lynnville-Sully HS), Hadyn Miller (junior, Iowa Falls, Iowa Falls-Alden HS) en Roerdink pakte de titel op de 4×400 meter estafette in 4:22.83. Ook op de 60 meter horden werd Gruver derde in 9,88 seconden.

Abigail Wit (tweedejaars, Centerville) won het hoogspringen met 4-9. MacKenzie Kruse (senior, St. Clair, Minnesota) wist ook 4-9, maar werd tweede op basis van het aantal sprongpogingen. Winona van Berkum (eerstejaars, Pella) werd derde met 4-7.

Central reist vrijdag om 16:15 uur af naar de Prairie Wolf Invitational in Lincoln, Nebraska