oktober 5, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vietnamese biologische producten geïntroduceerd bij Nederlandse consument Bedrijf

Vietnamese biologische producten geïntroduceerd bij Nederlandse consument hinh anh 1Vietnamese ambassadeur in Nederland Pham Viet Anh (vijfde van links, tweede rij) maakt een groepsfoto met vertegenwoordigers van Miss Linh. (Foto: VNA)

Brussel (VNA) – Miss Linh, een e-commerce platform van Viet Nam Food Europe BV actief op de Nederlandse markt, heeft Vietnamees gepresenteerd milieuvriendelijke producten op Horecava 2023 in Amsterdam, Nederland.

Tijdens het evenement, dat werd gehouden van 9 tot 12 januari, tekende Miss Linh een contract met VI2CI, een van de e-commerceplatforms voor landbouwproducten, elektronische apparaten en mode in Vietnam. Dit wordt gezien als een kans voor Vietnamese landbouwproducten om de Nederlandse markt te penetreren.

Volgens de Vietnamese ambassadeur in Nederland, Pham Viet Anh, is Nederland een toegangspoort tot Europa, dus het is gemakkelijk voor een product om andere Europese landen binnen te komen zodra het in Nederland is geïmporteerd.

Meer recent werden Vietnamese lychee en longan vanuit de Verenigde Staten naar Frankrijk en België verscheept Nederland en later getransporteerd naar andere landen, ook in Oost-Europa.

Sinds de oprichting in augustus 2022 heeft Miss Linh vier kleine en middelgrote bedrijven die eigendom zijn van vrouwen geholpen hun producten te verkopen op het “webshop”-platform.

Miss Linh zal zich naar verwachting snel ontwikkelen op de Nederlandse markt, vooral in de context dat e-commerce populair is geworden en de bilaterale handelsomzet tussen de twee landen de afgelopen jaren is toegenomen tot ongeveer 11 miljard euro (11,9 miljard USD) in 2022.

Horecava is een jaarlijkse vakbeurs in Nederland gespecialiseerd op het gebied van restaurants, hotels, eten en drinken en interieur. De editie van dit jaar trok zo’n 700 bedrijven uit de hele wereld.

READ  Met wie doen de Nederlanders mee aan de Olympische Spelen op 21 juli?

VNA