mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Manchester United onderzoekt huurovereenkomst voor Burnley’s Nederlandse aanvaller Wout Weghorst | Transfercentrum nieuws

Manchester United onderzoekt de mogelijkheid om Burnley-aanvaller Wout Weghorst op huurbasis te contracteren.

United is op de markt geweest voor een aanvaller om Marcus Rashford aanvallend te dekken, en zou in eerste instantie contact hebben opgenomen met Burnley om te zien of een deal mogelijk is.

De Nederlandse international Weghorst verhuisde naar Burnley na een contract van drieënhalf jaar van Wolfsburg op Transfer Deadline Day in januari 2022, maar vertrok afgelopen zomer naar het in Istanbul gevestigde Besiktas op huurbasis voor een seizoen nadat hij de achterkant van de club had gevonden. netto slechts twee keer voor de Clarets.

Weghorst blijft voorlopig op huurbasis bij Besiktas en elke deal kan ingewikkeld zijn, omdat beide clubs moeten instemmen met het beëindigen van de huur van Weghorst.

De torenhoge spits van 1,80 meter scoorde een van de meest dramatische doelpunten van het WK en scoorde diep in de blessuretijd van de kwartfinale van Nederland tegen Argentinië de gelijkmaker, voordat Oranje uiteindelijk werd verslagen na strafschoppen.

Aangenomen wordt dat een transfer op huurbasis de focus van United is in de huidige periode – met de bedoeling om de positie in de zomer opnieuw te bezoeken wanneer er meer opties beschikbaar zullen zijn.

Afgelopen zomer waren ze op de markt voor een speler met het profiel van Weghorst – ze hadden interesse in Sasa Kalajdzic en Benjamin Sesko.

Ten Hag: Martial kan de lading niet aan – we hebben een andere spits nodig

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Waarom zoekt Man Utd alleen naar huurovereenkomsten? Analyse van het deelvenster Transfer Show
READ  Nederland: 'Historisch succes' Nederlandse wet keurt op toestemming gebaseerde definitie van verkrachting goed

Vrijdag zei Ten Hag dat hij aanvallende dekking moet zoeken voor Marcus Rashford terwijl Anthony Martial moeite heeft om de lading te beheersen.

Martial had een verstoord voorseizoen en heeft dit seizoen geen 90 minuten kunnen volmaken als gevolg van een door een blessure onderbroken seizoen.

“Er is een reden [Martial has been substituted in his last seven games]. Het is omdat hij de lading niet aankan”, aldus Ten Hag. “Daarom zoeken we nog een spits.

“Het gaat er niet om dat we niet op hem vertrouwen. Zijn fysieke belasting is op dit moment niet zo hoog dat hij elke derde dag een wedstrijd van 90 minuten kan spelen. Dus dat moet ik samen met hem zien te redden.”

“We zitten momenteel op een dunne lijn omdat de kwaliteiten van Anthony Martial op dit moment zo belangrijk zijn voor ons spel. Zijn bewegingen, zijn balvastheid, de pressie, laten we dat niet vergeten. We hebben dat profiel nodig om een ​​bedreiging te vormen.”

“Ook Marcus Rashford profiteert daarvan. Het maakt me dus niet uit dat alleen Marcus doelpunten maakt, want ik ben ervan overtuigd dat de andere spelers [can score too].

“Niet alleen Anthony Martial, maar Anthony scoorde [in the 3-1 FA Cup win against Everton]. Bruno Fernandes kan ook heel goed scoren, Christian Eriksen creëert en is ook in staat om doelpunten te maken. We hebben dus meer spelers die doelpunten kunnen maken.”

Volg de transferperiode van januari met Sky Sports

Wie gaat er deze winter op pad? De transferperiode van januari is geopend zondag 1 januari 2023 en sluit om 23.00 uur Aan Dinsdag 31 januari 2023.

READ  'Persiab' legt historische kloof tussen Nederland en Indonesië bloot - Europa

Blijf op de hoogte van het laatste transfernieuws en geruchten in onze toegewijde Transfer Center-blog Aan Sky Sports’ digitale platformen. Ook kunt u alle ins, outs en analyses bijpraten Sky Sports-nieuws.