april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De 9 Beste Nederlandse Ovens van 2022

De herfst komt eraan en dat betekent dat het tijd is om gezellige, warme maaltijden te gaan koken. En niets is zo warm en gezellig als het serveren van een heerlijke, stevige soep rechtstreeks uit je Dutch Oven. “Een Dutch Oven is het meest perfecte vat voor het koken van dingen zoals vers gebakken brood, het schroeien van steaks of het koken van een perfect langzaam gestoofd rundvlees of stoofpot”, beroemde chef-kok Matt Abdoo van Pig Beach BBQ vertelt PEOPLE.

Dus als je een thuiskok bent, of je nu een beginner of een doorgewinterde professional bent, overweeg dan om een ​​goede Dutch Oven aan je keuken toe te voegen. We evalueerden 24 Nederlandse ovens in onze testkeuken door een Creoolse rode jambalaya met kip en een eenvoudig rijstrecept op te kloppen. Onze testers evalueerden de prestaties, het gebruiksgemak, de duurzaamheid en de waarde van elke Dutch oven (zodra de verkoopprijs na het testen werd onthuld). Cuisinart Classic geëmailleerde gietijzeren Nederlandse oven– met zijn met porselein geëmailleerde binnen- en buitenkant en brede gietijzeren handgrepen voor een stevige grip – was de duidelijke winnaar.

Van de klassieke, uitspattingswaardige Le Creuset tot enkele verrassend goedkope opties, hier zijn de beste Nederlandse ovens die MENSEN hebben getest.

Aandachtspunten bij het kopen van een Dutch Oven

Prijs en levensduur

Een goede Dutch Oven kan je honderden dollars kosten, maar als je een serieuze kok bent die wil investeren in een kwaliteitsproduct, is het hoge prijskaartje misschien de moeite waard. “Eén ding om in gedachten te houden als je je budget instelt, is dat gietijzer heel lang meegaat – ik gebruik nog steeds de gietijzeren pannen van mijn grootmoeder”, chef-kok Matt Abdoo, auteur van Varkensstrand BBQ-kookboek, vertelt MENSEN. “Je hoeft echter geen fortuin uit te geven om een ​​Dutch Oven van goede kwaliteit te krijgen.” In feite, onze topkeuze, de Cuisinart Classic 5-Quart Dutch Oven is minder dan $ 100.

READ  De Nederlandse teeltfabriek staat ter beschikking van de Canadese boer

Zoek naar duurzame materialen die jarenlang meegaan, zoals de Lodge Gietijzeren Dutch Oven, die tijdens onze duurzaamheidstest geen tekenen van slijtage vertoonden. Of kies voor een beproefde klassieker als Le Creuset. “Als het budget geen probleem is, raad ik Le Creuset aan vanwege de all-round functies, het lagere gewicht en de betrouwbaarheid van het merk”, zegt Abdoo. “Dit is ook een ideale optie voor diegenen die problemen hebben met het typische zware gewicht van gegoten ijzer.”

Grootte en gewicht

“Ik raad aan om een ​​Nederlandse oven van minimaal 5 liter aan te schaffen waarin je zowel kleine als grote gerechten kunt bereiden”, zegt Abdoo. Zoals onze testers hierboven opmerkten, kan het kiezen van een Dutch Oven met een extra grote capaciteit het moeilijker maken om kleinere batches op te kloppen. Dus voordat u die prachtige Dutch Oven van 7,5 liter koopt, moet u bedenken hoe vaak u grote hoeveelheden stoofpot gaat bereiden in plaats van alledaagse maaltijden zoals kip en rijst.

Gietijzer kan ook zwaar worden – en dat is voordat je ingrediënten in de pot doet. Overweeg om een ​​Dutch Oven op te tillen en ermee te experimenteren om er zeker van te zijn dat je het gewicht in de keuken aankunt. Onze winnaars komen in een uitgebreid gewichtsbereik, van de Calphalon Dutch Oven op 5,5 pond naar de KitchenAid Nederlandse Oven op een flinke 17 pond.

Materialen

Abdoo raadt een gietijzeren Dutch Oven aan met een geëmailleerde binnenkant en een porseleinen buitenkant. “Het email maakt het makkelijker schoon te maken en het porselein voorkomt dat het gaat roesten”, zegt hij. Topkok ster en auteur van Noordse ziel Justin Sutherland vertelt PEOPLE dat gietijzer een must is “omdat het warmte vasthoudt en de warmte gelijkmatig aan het voedsel afgeeft.” Hij voegt eraan toe dat je ervoor moet zorgen dat het gietijzer dik en gelijkmatig is in de hele oven.

READ  Ambulances 101: hoe een Nederlandse stichting de noodgezondheidszorg in Oekraïne ondersteunt

Sutherland voegt eraan toe dat kopers evenveel aandacht moeten besteden aan het materiaal en het ontwerp van het deksel als aan de oven zelf. Naast dat het deksel goed aansluit, zegt hij: “Zorg ervoor dat de binnenkant van het deksel ronde kuiltjes of stekels heeft – het helpt de condensatie gelijkmatig terug te vallen op het voedsel om het tijdens het koken geaard te houden.”

Will Dickey


Veel Gestelde Vragen

 • Wanneer kook je met een Dutch Oven?

  Dutch Ovens zijn een ideale keuze voor het bereiden van alles dat vochtige hitte vereist. Stoofschotels, sauzen en soepen zijn populaire keuzes, maar je kunt ook vlees en groenten bruinen en smoren in een Nederlandse oven of rijst koken, zoals we deden in onze tests. Dutch Ovens zijn vooral goed in het vasthouden van warmte, dus je kunt ze voor een groot aantal taken gebruiken, van het dichtschroeien van vlees op de kookplaat tot langzaam garen in de oven.

 • Hoe kook je met een Dutch Oven? Op het fornuis of in de oven?

  Beide! We hebben beide methoden gebruikt in onze tests. Afhankelijk van wat u kookt, kunt u zowel een kookplaat als een ovenmethode gebruiken, of slechts een van de twee. Aangebraden vlees kan bijvoorbeeld het beste op de kookplaat worden gedaan, terwijl een gebraad de kracht van de oven nodig heeft om over een langere periode te garen.

 • Zal een goedkope Dutch Oven nog wel goed werken?

  Aangezien gietijzeren kookgerei niet duur hoeft te zijn om goed te presteren, is het niet nodig om uit te geven aan een dure Dutch Oven. “Degene die ik persoonlijk gebruik, is de Lodge Dutch oven, die ongeveer $ 45 kost”, zegt de beroemde chef-kok Matt Abdoo van Pig Beach BBQ. “Het heeft alle functies die je nodig hebt voor een zeer goede prijs.”

 • Zijn Dutch Ovens vaatwasmachinebestendig?

  Neem contact op met elk merk en model, maar in veel gevallen zal de fabrikant zeggen dat hoewel een product vaatwasmachinebestendig is, handwas nog steeds wordt aanbevolen. Dat komt vaak omdat het gebruik van de vaatwasser ervoor kan zorgen dat de geëmailleerde afwerking zijn glans verliest.

Hoe we hebben getest

We hebben twee dozijn Nederlandse ovens op de proef gesteld door twee verschillende recepten te koken waarmee onze testers konden beoordelen hoe elk product vlees, gebakken groenten en gekookte rijst aanschroeide. Ons recept voor kipjambalaya toonde de kookplaat en slow-cooking-mogelijkheden van elke Nederlandse oven, terwijl ons eenvoudige rijstrecept onthulde of de zijkanten van de Nederlandse oven de rijst op een hogere temperatuur kookten dan het midden en vice versa.

Om de duurzaamheid te beoordelen, slaan onze testers 25 keer met een metalen lepel op het deksel en de binnenkant van elke Dutch Oven. Daarna namen ze nota van eventuele schade of afbrokkeling die was opgetreden. Ten slotte scoorden testers de waarde van elke Nederlandse oven toen ze de prijs van elk model hoorden –na testen voltooien.

Wat worden mensen getest?

We hebben het PEOPLE Tested-keurmerk gecreëerd om u te helpen de allerbeste producten voor uw leven te vinden. We gebruiken onze unieke methodologie om producten te testen in drie laboratoria in het hele land en met ons netwerk van thuistesters om hun effectiviteit, duurzaamheid, gebruiksgemak en nog veel meer te bepalen. Op basis van de resultaten beoordelen en bevelen we producten aan, zodat u de juiste kunt vinden voor uw behoeften.

Maar daar houden we niet op: we herzien ook regelmatig de categorieën waarin we het PEOPLE Tested-keurmerk hebben toegekend – omdat het beste product van vandaag misschien niet het beste van morgen is. En trouwens, bedrijven kunnen nooit koop onze aanbeveling: hun producten moeten het verdienen, eerlijk en vierkant.

Kortom, PEOPLE Tested biedt aanbevelingen waarop u kunt vertrouwen – elke dag, elke aankoop.

Wil je meer productaanbevelingen? Bekijk al onze door mensen geteste inhoud.