juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

EUROPA GAS-Nederlandse prijzen dalen in dunne handel als opslag vol raakt

De Nederlandse gasprijzen bleven maandag dalen ten opzichte van de vorige week, omdat de Europese gasopslag vol bleef lopen en de Noorse gasstromen zouden aantrekken, hoewel een Britse feestdag de handelsactiviteit beperkte. Het Nederlandse eerstemaandscontract, de Europese benchmark, daalde met 10 euro tot 177,50 euro per megawattuur (MWh) om 0931 GMT, bijna 50% onder een piek van augustus. 26 van 343 euro.

Het Nederlandse day-ahead contract daalde met 1,50 euro tot 160 euro/MWh. “De voorraden zullen verder worden opgebouwd, ondersteund door de afronding van geplande onderhoudswerkzaamheden en toenemende Noorse stromen vanaf deze week”, zeiden analisten bij Energi Danmark in een ochtendnotitie.

Europese gasopslagen zijn nu voor 85,6% vol, met voorraden in Duitsland bijna 90%, blijkt uit gegevens van Gas Infrastructure Europe. Ondertussen zullen naar verwachting de Noorse gasstroomvolumes naar continentaal Europa maandag toenemen.

“Hierdoor begint de nieuwe week opnieuw negatief”, voegde Energi Danmark eraan toe. De feestdag in het Verenigd Koninkrijk voor de begrafenis van koningin Elizabeth II zou de handelsactiviteit op Europese gashubs moeten beperken, zeiden analisten van Engie EnergyScan.

De vooruitzichten voor de levering zijn comfortabel, voegde ze eraan toe, met de nadruk op de aankomst van vloeibaar aardgas (LNG). Bovendien kunnen temperatuurvoorspellingen voor het einde van de week na een koude periode, in combinatie met een opleving van de Duitse windenergieopwekking van de lage niveaus die in de eerste helft van de week worden verwacht, ook bijdragen aan het bearish marktsentiment. aldus analisten. Het Britse day-ahead-contract dat via makelaars op het continent werd verhandeld, steeg met 53 pence tot 274 pence per therm.

READ  Hogere benzineprijzen kunnen ertoe leiden dat Nederlandse werknemers van baan veranderen, waarschuwt de vakbond

Het Britse gassysteem was maandag bijna 14 miljoen kubieke meter (mcm) onderbevoorraad, zo bleek uit gegevens van het National Grid. Volgens gegevens van Elexon zal de piekproductie van windenergie dalen van 4,5 gigawatt (GW) op maandag naar 1,9 GW op dinsdag, van een totale gemeten capaciteit van 19,9 GW.

Op de Europese koolstofmarkt daalde het benchmarkcontract met 1,97 euro tot 71,30 euro per ton.

(Dit verhaal is niet bewerkt door medewerkers van Devdiscourse en wordt automatisch gegenereerd vanuit een gesyndiceerde feed.)