mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Made In’s Cast Iron Dutch Oven is een Le Creuset Dupe – en is in de aanbieding – SheKnows

Als u een onafhankelijk beoordeeld product of dienst koopt via een link op onze website, kan SheKnows een aangesloten commissie ontvangen.

Ik ben dol op koken, maar mijn favoriete soort recept om te maken is er een die al het werk vooraf vereist en dan gewoon uren op het fornuis kan sudderen, met niets meer dan af en toe een beetje roeren. In mijn (kook)boek betekent dat stevige soepen, stoofschotels en chili’s – recepten die met de tijd beter worden en een troostrijke eenpansmaaltijd zijn. En dat potje? Voor mij is het een Dutch Oven.

Mijn Dutch Oven is verreweg het meest gebruikte gereedschap in mijn arsenaal aan kookgerei, en hoe vaak ik het ook gebruik, je zou denken dat ik mezelf jaren geleden had getrakteerd op een prijzig Le Creuset-model. Je zou verkeerd denken. Hoe graag ik er ook een beg, ik heb mezelf er gewoon nooit toe kunnen brengen om uit te geven – zelfs niet als ze in de uitverkoop zijn. In plaats daarvan vertrouwde ik meer dan een decennium op een vertrouwde IKEA knock-off. Ik was dan ook superblij toen ik de kans kreeg om een ​​nieuwe Dutch Oven van het chique kookgereimerk uit te proberen Gemaakt in.

Het kookgerei van professionele kwaliteit wordt rechtstreeks aan de consument verkocht – u vindt Made In bij geen enkele winkelier – zodat de besparingen aan de consument kunnen worden doorgegeven. Dat is goed nieuws voor thuiskoks zoals ik die er gewoon niet toe kunnen komen $ 400 op een pot te gooien. Inderdaad, Made In’s limited-edition, 5,5 liter geëmailleerde gietijzeren Dutch Oven wordt verkocht voor een veel minder sticker-schokkende $ 199 – en op dit moment kun je nog eens 20 procent besparen omdat het bedrijf tot en met maandag een uitverkoop heeft.

READ  Hollandse koekjes en Ierse gastvrijheid | Ouders en ouderschap

Gemaakt in geëmailleerde gietijzeren Nederlandse oven

Lui geladen afbeelding

Gemaakt in geëmailleerde gietijzeren Nederlandse oven
Afbeelding: Gemaakt In

Deze Dutch Oven is gemaakt in Frankrijk en met de hand geëmailleerd. Het is zwaar zoals een geëmailleerde gietijzeren pot van hoge kwaliteit zou moeten zijn en heeft een gladde (maar niet van nature anti-aanbaklaag) binnenkant. Het kookte mijn favoriete chili-recept heerlijk – gelijkmatig verhit – en was gemakkelijk schoon te maken. (Vraag het mijn man – hij heeft het gewassen!) En kom op, kijk er eens naar! Hoewel het maar in één kleur verkrijgbaar is, ben ik verliefd op het prachtige, glanzende nachtblauw en de koperen knop.

Excuses dus, mijn oude IKEA vriend, maar ik wil nog veel meer met deze schoonheid koken.

Bekijk voordat je vertrekt deze chique kookgereimerken die Le Creuset een run voor zijn geld geven:

Kookgerei merken Le Creuset