maart 5, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lionel Messi betreurt controverse tegen Oranje op het WK

Wereldbekerwinnaar Lionel Messi had spijt van zijn lastige gesprekken met de Nederlandse coach en spelers tijdens hun controversiële kwartfinale in Qatar, zei hij in een interview dat maandag werd uitgezonden.

Messi gaf zijn eerste interview sinds het in ontvangst nemen van de trofee in december aan de radio Urbana Play uit Buenos Aires. De aanvoerder van Argentinië sprak over de pittige clash met de Nederlanders die de Zuid-Amerikanen wonnen na strafschoppen. Er werd een recordaantal van 17 gele kaarten uitgedeeld, waaronder één aan Messi wegens afwijkende meningen.

Toen Messi in de reguliere speeltijd vanaf de stip scoorde, stond hij voor de Nederlandse coach Louis van Gaal en hield hij beide handen voor zijn oren. Na de wedstrijd gebaarde hij naar de Nederlandse bank en beledigde spits Wout Weghorst, die reglementair twee keer scoorde.

“Ik hou niet van wat ik deed, ik hou niet van wat er daarna gebeurde”, zei Messi. “Dit zijn momenten van veel spanning, veel zenuwen. Het gaat heel snel en mensen reageren zoals ze reageren. Niets was gepland, het gebeurde gewoon.”

Die kwartfinale was omgeven door controverse. Voorafgaand aan de ontmoeting zei Van Gaal dat zijn spelers beter voorbereid waren dan hun rivalen op een penalty shootout. Hij zei ook “Messi raakte de bal niet aan” in de halve finale tussen de teams in het WK 2014; Argentinië won ook dat gelijkspel in een penalty shootout.

Messi zei dat zijn teamgenoten hem vertelden wat Van Gaal zei om hem te stimuleren.

Over zijn moment met Weghorst zei Messi dat het “natuurlijk” was.

READ  Angst voor een zomerse Covid-golf; Nederlandse Gezondheid Min. nog geen zorgen

“Ik heb zo gereageerd. Er waren veel dingen met deze speler gebeurd, momenten van spanning zoals deze. . . Ik was in de gemengde zone, het was net gebeurd”, zei Messi. “Ik hou er niet van om dat imago te verlaten, maar deze dingen gebeuren.”

Messi zei ook dat Argentinië “over het algemeen beter was dan zijn rivalen” en koos Mexico, de tegenstander in de tweede groep, uit als “de zwaarste”.

“Het was de slechtste wedstrijd die we hebben gespeeld vanwege alle factoren die erbij komen kijken om het te winnen of niet”, zei Messi. Argentinië verloor de opener van Saoedi-Arabië met 2-1 in een van de grootste schokken in de geschiedenis van de Wereldbeker en moest Mexico verslaan om in de play-offs te blijven. Mexico werd met 2-0 verslagen.

Messi zei dat hij de finale tegen Frankrijk niet heeft gezien. Argentinië won de finale na strafschoppen en won zo zijn eerste WK-titel sinds 1986.

“Sinds die dag is alles voor mij veranderd”, zei hij. “Toevallig gebeurde waar we zoveel van droomden. Ik wenste dat zo graag in mijn carrière en uiteindelijk kwam het.

Op de vraag wat hij Messi in zijn jeugd zou vertellen als hij kon, zei de ster: “Er wacht iets buitengewoons, dat kun je je niet voorstellen. Je zult een prachtig pad hebben, met enkele moeilijke momenten die je zult moeten overwinnen, maar geef nooit je dromen weg, want aan het einde krijg je je meest gewenste beloning. Je film zal een happy end hebben.”