maart 2, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

KNZB Technisch Directeur Andre Gates stopt als lid Nederlands Olympisch Comité

De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) is de huidige technisch directeur, Andre katten, Verlaat het bedrijf op 1 maart.

Gates, die zijn huidige functie ruim 5 jaar vervult, wordt de beste sportdirecteur van het Nederlands Olympisch Comité / Nederlandse Sportfederatie (NOC*NSF).

“Ik ben de afgelopen vijf en een half jaar technisch directeur geweest bij KNZB met ongelofelijk veel plezier en trots. Samen met talloze collega’s, sporters en vrijwilligers hebben we elke dag keihard gewerkt om onze resultaten te verbeteren. “Gates las zijn vertrekverklaring voor.

“Ik mis de KNZB, de verschillende sporten en vooral alle mensen enorm. Ik ben opgegroeid in zwembaden, ik heb veel te danken aan het zwemmen. Ik heb alle functies bekleed die je maar kunt bedenken in de zwemsport. Nu ga ik je geven die bekende chloorlucht op, en dat is een beetje raar.

“Vanuit mijn nieuwe functie bij NOC*NSF en TeamNL ga ik KNZB zeker met veel enthousiasme en hulp volgen bij alle stappen die gezet moeten worden om zwemwedstrijden mooier en welvarender te maken.”

Bij NOC*NSF zijn 53-jarige katten verantwoordelijk voor bijna 70 topsportevenementen in Nederland, inclusief infrastructuur en financiering.

READ  Nederlandse spits Vivianne Miedema loopt gescheurde ACL op en neemt niet deel aan WK 2023