mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

India staat voor machtige Nederlandse test voor plek in finale

India staat voor de grootste uitdaging tot nu toe op het WK Hockey Junior Dames, wanneer ze zondag in de halve finale tegenover een sterk Nederlands elftal staan.

Beide teams waren pre-toernooi favorieten om de titel te winnen, en beide hebben deze fase van het toernooi bereikt met een winnend record.

De Indians begonnen hun campagne met een 5-1 overwinning op Wales in hun openingswedstrijd en volgden een dag later met een 2-1 overwinning op Duitsland. Het eindigde een clean sweep naar Poule D met een 4-0 overwinning op Maleisië. In de kwartfinale hoefden ze in hun 3-0-zege op Zuid-Korea helemaal niet naar een hogere versnelling te schakelen, maar zullen ze veel harder moeten werken tegen een hoog scorend Nederlands team.

De Europese giganten begonnen hun campagne in de groepsfase met een 9-0 overwinning op de Verenigde Staten en werden sindsdien alleen maar beter. Ze scoorden 11 tegen Canada en vestigden een nieuw wereldbekerrecord door een 18-0 overwinning op Zimbabwe te boeken en daarmee hun groep te overtreffen.

In hun kwartfinale kwamen ze tot een 5-0 overwinning op Zuid-Afrika. Die score had anders kunnen zijn als de indrukwekkende gastheren beter hadden gespeeld met de uitstekende kansen die ze voor het doel creëerden – alleen hun afwerking ontbrak.

Nederland heeft wel de twee hoogste scorers van dit toernooi met Dicke Jip aan de leiding met 12 doelpunten, gevolgd door Fokke Luna met 10. De Indiase Mumtaz Khan staat op de derde plaats met zes doelpunten.

De winnaar van deze wedstrijd gaat door naar de finale en neemt het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Duitsland en Engeland. Voor India zal het waarschijnlijk een veel moeilijker voorstel zijn om voorbij de Nederlanders te komen.

READ  Nederlandse ziekenhuizen bestuderen boostershots voor ontvangers van Johnson Govt-19-vaccin vaccine

En het team van het subcontinent hoopt één beter resultaat te behalen dan hun vorige beste resultaat op dit toernooi toen India brons won tijdens de 2013-editie. Nederland is echter het meest succesvolle team op dit evenement en won driemaal de titel.

De wedstrijd begint op zondag 10 april om 1700 uur IST. Het kan live worden gestreamd op watch.hockey (abonnement vereist) of Fancode.

India’s weg naar de finale

Groepsfasen

India 5-1 Wales
India 2-1 Duitsland
India 4-0 Maleisië

Kwartfinale

India 3-0 Zuid-Korea

De weg van Nederland naar de finale

Groepsfasen

Nederland 9-0 Verenigde Staten
Nederland 11-0 Canada
Nederland 18-0 Zimbabwe

Kwartfinale

Nederland 5-0 Zuid-Afrika