juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse politicus Geert Wilders juicht de afzetting van Imran Khan toe;  ‘vijand van de democratie, India’

De Nederlandse politicus Geert Wilders juicht de afzetting van Imran Khan toe; ‘vijand van de democratie, India’

De Nederlandse politicus en oprichter van de Partij voor de Vrijheid, Geert Wilders, woog zondag tegen de afzetting van de Pakistaanse premier Imran Khan uit en noemde hem een ​​’islamitische extremist’ en een ‘aanhanger van terreur’. Imran Khan werd zondag afgezet nadat hij de motie van wantrouwen in de Pakistaanse Nationale Assemblee had verloren.

Wilders verwelkomde het no-trust-oordeel op Twitter en meende dat het ‘goed’ was dat Imran Khan uit zijn ambt was gezet. Verder noemde hij de Pakistaanse Tehreek-e-Insaf (PTI) leider een ‘vijand van vrijheid, democratie en India’.

Imran Khan verliest stemmen tegen vertrouwen tijdens dramatische middernachtelijke sessie

Na een reeks kronkels en bochten en een sessie om middernacht, nam de Pakistaanse Nationale Assemblee in de kleine uurtjes van zondag de motie van wantrouwen tegen Imran Khan aan. 174 MNA’s hebben hun stem voor de motie geregistreerd, waarmee ze de meerderheid van de 342-leden hebben overschreden.

De ontwikkeling volgde in de loop van de dag een hoog octaangehalte in de vergadering en in Islamabad. De zitting die werd belegd na een historisch bevel van het Hooggerechtshof tegen de regerende PTI-regering, zou om 10.30 uur over de motie van wantrouwen stemmen, maar leden van het Huis mochten uitgebreid spreken met spreker Asad Qaiser, die de zitting schorste. het huis regelmatig. Uiteindelijk weigerde Qaiser om de nee-truststem tegen Imran Khan helemaal te houden, zeggende dat hij hem niet kan ‘verraden’, waarbij hij de woede opriep van de oppositie, die hem van ‘minachting’ beschuldigde.

Een schijnbare interventie werd uitgevoerd door legerchef generaal Qamar Javed Bajwa, directeur-generaal van de Inter-Services Intelligence (ISI) generaal Nadeem Anjum, en andere hoge militaire functionarissen die het huis van de premier bereikten om hem te ontmoeten. Daarna werd ’s avonds laat een zitting bijeengeroepen waar Qaiser en vice-voorzitter van de Nationale Assemblee Qasim Suri werden gedwongen hun ontslag aan te bieden.

READ  Nederlandse regering verlengt oudejaarsavondlockdown

Het Pakistaanse parlement zal nu op 11 april zijn nieuwe leider kiezen. De president van de Pakistaanse Moslim Liga-Nawaz (PML-N) Shehbaz Sharif is formeel door de gezamenlijke oppositie voorgedragen als premierskandidaat.