juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In 2022 koop ik meer aandelen Royal Dutch Shell.  Hier is de reden

In 2022 koop ik meer aandelen Royal Dutch Shell. Hier is de reden

Als we in 2022 blijven herstellen van de epidemie, verwacht ik dat de olievoorraden eerder uitkomen. In het bijzonder goed ingeburgerd FTSE 100 Zoals Koninklijke Nederlandse Shell (LSE: RDSB). Olie is nauw verbonden met het wel en wee van de economie. Zeker nu de recessie gepaard gaat met strenge reisbeperkingen. Het is logisch dat de vraag naar olie nog hoger zal zijn als we hoger mogen gaan.

Aankopen kunnen aandelen Royal Dutch Shell opleveren

De prijs van ruwe olie is gestaag gestegen sinds november 2020, toen vaccins voor het eerst werden ontwikkeld, wat heeft geleid tot optimisme over de toekomst van het bedrijf. Dienovereenkomstig presteerden olieaandelen ook goed. Ik denk dat ze dat zullen blijven doen. Gisteren zei Shell zelfs dat het de aandelen zou terugkopen “Snel”. Dit zou goed nieuws zijn voor bestaande aandeelhouders, aangezien minder Royal Dutch Shell-aandelen op de markt de prijzen waarschijnlijk zullen verhogen.

5 aandelen die rijkdom proberen te creëren na 50

Markten over de hele wereld zijn aan het bijkomen van de uitbraak van het coronavirus வதால் En met zoveel geweldige bedrijven die tegen ‘korting’ na prijzen handelen, is het misschien tijd voor geïnteresseerde investeerders om mogelijk te onderhandelen.

Maar of u nu een nieuwe belegger bent of een ervaren voorstander, beslissen welke aandelen u aan uw boodschappenlijstje wilt toevoegen, kan in tijden als deze een ontmoedigende taak zijn.

Gelukkig heeft de Modley Fool UK Analyst Group vijf bedrijven op de shortlist gezet die ondanks de wereldwijde opleving nog steeds aanzienlijke groeimogelijkheden op de lange termijn bieden.

READ  Dutch Barn Find onthult een historisch belangrijke Jaguar

Vandaag delen we de namen in een speciale gratis investeringsverklaring die u kunt downloaden. Als u 50 jaar of ouder bent, hopen we dat deze aandelen zeer geschikt zijn voor elke goed gespreide portefeuille.

Klik hier om nu uw gratis exemplaar te ontvangen!

Meer dan het gemiddelde dividend voor een FTSE 100-aandeel

Ik hou ook van de dividendmogelijkheden van het bedrijf, die ook gunstig kunnen zijn voor de aandelenkoers. Nu is het dividend 3,5%, iets hoger dan het FTSE 100-rendement van 3,3%. Maar als de olieprijs een bonanza blijft zien, zullen ze verder stijgen. Aangezien de huidige dividendbetalingen slechts een deel van de pre-epidemie zijn, denk ik niet dat ze nog verder zullen stijgen. Ik neig steeds meer naar beleggen voor een passief inkomen, dus dit is een grote reden om in 2022 meer Shell-aandelen te kopen.

De olie gaat ongewoon

Maar zoals bij de meeste aandelen, waar beloningen zijn, zijn er enkele risico’s. Dit FTSE 100 aandeel is niet anders. De olievoorraden zijn nu aan het splitsen. Enerzijds is olie essentieel voor overleving en groei. Aan de andere kant zijn we ons er terdege van bewust dat vervuilende brandstoffen erg slecht zijn voor de planeet en onze toekomst op lange termijn. Om deze reden weten we ook dat ze dit decennium uitkomen.

De oliegiganten vestigen zich nu opnieuw als leveranciers van schone energie. Het is afwachten in hoeverre ze hierin zullen slagen. Daarom vind ik dat ik mijn oliegerelateerde beleggingen actief moet monitoren.

Wat zal ik doen

Als investeringsschrijver is het voor mij relatief eenvoudig om mijn investeringen te volgen. Maar als ik me in een volledig niet-gerelateerd vakgebied zou bevinden, zou ik het misschien moeilijk vinden om dat te doen. Dit is een potentieel tekort aan aandelen. In plaats daarvan wil ik aandelen kopen waar ik me de komende 10 jaar niet veel zorgen over hoef te maken. Maar ik hoop dat het rendement van aandelen als Shell voldoende zal zijn voor de komende drie tot vijf jaar. Ik blijf volhouden dat ik dit jaar meer aandelen zal kopen.

READ  Aberdeen-doelman Kelle Roos was vastbesloten om bij de Dons zijn Nederlandse droom te verwezenlijken

5 aandelen die rijkdom proberen te creëren na 50

Markten over de hele wereld zijn aan het bijkomen van de uitbraak van het coronavirus

En aangezien veel grote bedrijven nog steeds tegen ‘discount-back’-prijzen handelen, is het misschien tijd voor geïnteresseerde investeerders om potentiële deals te sluiten.

Maar of u nu een nieuwe belegger bent of een ervaren voorstander, beslissen welke aandelen u aan uw boodschappenlijstje wilt toevoegen, kan in tijden als deze een ontmoedigende taak zijn.

Gelukkig is The Motley Fool er om te helpen: onze Britse Chief Investment Officer en zijn team van analisten hebben kort vijf bedrijven genoteerd die volgens hen aanzienlijke groeimogelijkheden op lange termijn hebben ondanks hun wereldwijde lockdown.

Zie je, hier in The Motley Fool geloven we niet dat ‘overtrading’ de juiste weg is naar financiële onafhankelijkheid bij pensionering; In plaats daarvan raden we aan om 15 of meer kwaliteitsbedrijven te kopen of te houden.

Daarom delen we de namen van deze vijf bedrijven in een speciale investeringsverklaring die u vandaag gratis kunt downloaden. Als u 50 jaar of ouder bent, zijn wij van mening dat deze aandelen het meest geschikt zijn voor elke goed gespreide portefeuille, en u kunt overwegen om onmiddellijk een op de vijf posities te creëren.

Klik hier om nu een gratis exemplaar van dit bijzondere investeringsoverzicht te ontvangen!

Juweel inlijsten De Royal Dutch Shell is eigendom van een monnik. Motley Fool UK heeft geen positie in een van de beursgenoteerde aandelen. De standpunten van de bedrijven die in dit artikel worden genoemd, zijn die van de auteur, dus ze kunnen verschillen van de officiële aanbevelingen die we doen over onze abonnementsdiensten zoals Sharing Consultant, Hidden Winners en Pro. Hier bij The Motley Fool hopen we dat het overwegen van een verscheidenheid aan inzichten ons betere investeerders zal maken.