juni 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse manager Louis van Gaal

DOHA: De Nederlandse manager Louis van Gaal heeft er bij zijn spelers op aangedrongen op te passen voor de dreiging die uitgaat van een “stabiel” en “slim” Ecuador terwijl de teams zich voorbereiden op de ontmoeting in Groep A van de FIFA Wereldbeker

Nederland doet mee aan de late vrijdagwedstrijd in het Khalifa International-stadion in Doha na een 2-0 nederlaag van Senegal in hun openingswedstrijd op maandag. Ecuador heeft een dag langer de tijd gehad om zich voor te bereiden, nadat het gastland Qatar zondag met 2-0 had verslagen.

“Ze (Ecuador) zijn een stabiel team”, vertelde Van Gaal op een persconferentie, meldt Xinhua. “Ze zijn fysiek sterk met zeer slimme spelers, gewiekste spelers, daarom denk ik dat ze sterker zijn dan Senegal.”

Van Gaal suggereerde dat Memphis Depay zou kunnen starten tegen de Zuid-Amerikaanse kant, aangezien hij nog steeds herstellende is van een zware blessure. De aanvaller van Barcelona maakte zijn eerste optreden in twee maanden toen hij van de bank kwam voor het laatste halfuur van de overwinning op Senegal.

“Hij heeft 30 minuten gespeeld en de volgende stap zou 45 minuten zijn”, aldus Van Gaal. “De blessure die hij heeft, maakt het zo moeilijk om te beslissen wanneer hij kan starten, dus we moeten naar hem kijken.

“Maar hij is een buitengewone speler en daarom heb ik mijn principes aan de kant gezet omdat ik hem ongelooflijk belangrijk vind voor mijn team. Ik heb dit aan de spelers uitgelegd, dat ik dit allemaal voor Memphis doe, en de spelers accepteerden dit.”

READ  Pella-jongens die titel willen verdedigen, Lady Dutch zou in de mix kunnen zitten | Pella

Eerder zei Ecuador-manager Gustavo Alfaro dat hij hoopte dat Enner Valencia vrijdag fit zou zijn om te spelen. De 33-jarige aanvaller van Fenerbahçe viel geblesseerd uit na het scoren van beide doelpunten van Ecuador in de overwinning op Qatar.

Met het oog op de knock-outfase sprak Van Gaal ook de ambitie uit om hier de WK-titel te pakken. De Nederlandse manager zei dat zijn 26-koppige selectie deze keer beter zou kunnen zijn dan in 2014.

“We hebben een gemiddelde kwaliteit die hoger is dan in 2014. Ik heb het niet over de topspelers die we destijds hadden, misschien zit Memphis (Depay) op dat niveau en kan dat niveau bereiken”, zei hij.

“Maar toen werden de wedstrijden beslist door spelers als Van Persie, Robben en Sneijder. Nu hebben we in onze selectie een veel hoger gemiddelde”, voegde de Nederlandse coach eraan toe.

De coach was echter terughoudend om verslaggevers zijn strategie te vertellen toen hem werd gevraagd hoe hij tegen hun volgende tegenstander Ecuador moest spelen. “Meer details kan ik niet vrijgeven, want dan zou ik mijn kaarten laten zien. Zelfs niet over namen of strategieën. Maar we zijn hier om wereldkampioen te worden.”

Hij prees echter het team dat gastland Qatar met 2-0 versloeg tijdens de WK-opener.

Sprekend over de nederlagen van Argentinië en Duitsland op het WK van de afgelopen dagen, gaf Van Gaal toe dat het in het moderne voetbal gemakkelijker te verdedigen is dan aan te vallen.

“Ik hoorde dat Duitsland veel kansen miste en daarna verloor. Dit heeft te maken met teamdiscipline”, concludeerde hij.

READ  Denzel Dumfries werd de ster die langs Nederlandse verdachten liep | Euro 2020