april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse Gezondheidsraad zegt dat het veilig is om AstraZeneca en Pfizer Jobs te mengen

De Gezondheidsraad heeft maandag aan de Nederlandse regering laten weten geen bezwaar te hebben om het Pfizer/Bioentech-vaccin te geven aan iemand die al een baan bij Astrogenega had gekregen.

AstraZeneca en Pfizer bieden “goede bescherming” tegen coronavirus

Recente studies suggereren dat het voor mensen veiliger kan zijn om de dosis van twee verschillende coronavirusvaccins te krijgen. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jong had hierover overleg gepleegd met de Gezondheidsraad.

Een studie uitgevoerd in het VK – die nog niet is beoordeeld – vond dat het ontvangen van één dosis Astrogenogen en één dosis Pfizer dezelfde hoeveelheid antilichamen produceerde als twee Astrogenogen-niveaus, of iets meer. Daarom stelt de Gezondheidsraad dat de combinatie van de twee vaccins “goede bescherming” biedt tegen ernstige ziekten. Echter, degenen die een combinatie van AstraZeneca en Pfizer krijgen, kunnen (milde) bijwerkingen ervaren zoals vermoeidheid, koorts en hoofdpijn, maar hun advies benadrukt het feit dat deze symptomen binnen een paar dagen zijn verdwenen.

Interessant is dat uit onderzoek is gebleken dat het veranderen van de volgorde van twee banen en het krijgen van een baan bij Pfizer na de baan van Astrogenega in feite minder antilichamen produceert dan twee niveaus van het Pfizer-vaccin. De Gezondheidsraad benadrukte dat hun laatste advies alleen van toepassing is op Pfizer, maar niet op Moderna, die nog niet over “voldoende gegevens” beschikt over de prestaties van Moderna in combinatie met Astrogeneneka.

Krijgen Nederlanders een derde dosis?

Deze onderzoeken en suggesties kunnen relevant zijn voor de toekomst van het Nederlandse vaccinatieprogramma, omdat veel experts hebben gesuggereerd dat het nodig is om een ​​derde vaccindosis toe te dienen om voldoende bescherming tegen COVID-19 te garanderen.

READ  Dutch Bros, IBD-aandeel van de dag, stijgt voorbij kooppunten

Ernst Kuipers, hoofd van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAS), zei maandag dat “herhaalde vaccinaties” nodig kunnen zijn, vooral als rekening wordt gehouden met toekomstige variaties. “Het virus is niet weg”, zei hij. “Je moet het doen [be vaccinated] Nogmaals, als de prestaties langzaam afnemen, of als er variaties zijn, zijn ze minder beschermd. ”

In de consultatie van de Gezondheidsraad werd niet ingegaan op de vraag of het logisch of verstandig zou zijn om een ​​derde vaccin te verstrekken, maar directeur Bart-John Gulberg zei tegen NBO Radio 1 dat er al internationaal onderzoek gaande was. Rekening houdend met de resultaten van de Britse studie, zal Pfizer echter worden gegeven aan degenen die Astrogeneneka krijgen als Nederland een derde dosis geeft.

Door op Abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met ons Privacybeleid. Bezoek deze pagina voor meer informatie.