juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse robotarm gaat na 35 jaar de ruimte in

De Nederlandse robotarm gaat na 35 jaar de ruimte in

De European Robotics Arm (ERA), gebouwd door Leighton Dutch Space, is op reis Internationaal ruimtestation na 35 jaar ontwikkeling. De ERA wordt op 15 juli gelanceerd vanuit Rusland. De hand werd voor het eerst geïntroduceerd in het ISS in 2002. Was om te gaan, en vervolgens meerdere malen uitgesteld.

Deze hand heeft de mogelijkheid om teamleden naar de aan hen toegewezen posities te brengen. Het apparaat kan ook apparatuur van het ISS oppikken en het uitzetten wanneer het zich in een baan om de aarde bevindt, zoals een kraan. De ERA kan worden gebruikt om de buitenkant van het ruimtestation te inspecteren op schade.

Jasper Womsteeker, een woordvoerder van het Netherlands Space Office (NSO), zei: “Het vliegtuig kan objecten uit het vliegtuig tillen.” De hand kan een astronaut ergens heen brengen. Vergelijk dat eens met een steiger die tijdens het schilderen tegen je huis kan worden geplaatst.”

De handprijs bedroeg 360 miljoen euro, waarvan Nederland 235 miljoen euro bijdroeg.

“Dit is niet de eerste Nederlandse bijdrage aan de ruimte. Veel Nederlandse geavanceerde technologie is al in de ruimte ingezet. Nederland heeft een lange geschiedenis van ruimtevaart, vooral als het gaat om delen van satellieten”, zei Womsteeker.

RDL News meldt dat de hand maandag is overhandigd aan staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Geiger.

READ  Voor het eerst in weken kwam de Nederlandse overheid gemiddeld onder de 20.000; GGD websites weer online