juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

ICC T20 World Cup: Nederlands doel om piek te beëindigen tegen Sri Lanka

Muscat: Nederland zal naar verwachting vrijdag de finale van de AA ICC Heren T20 World Cup 2021 tegen Sri Lanka afwerken.

Na de laatste time-out met zes wickets van Namibië te hebben verloren, kon alleen Nederland zien dat Ierland de Super 12-kans bereikte met een nederlaag tegen Sri Lanka.

Na de heldhaftigheid van David Weiss tegen Nederland, neemt Namibië het in een rechtstreekse shoot-out op tegen Ierland om te zien wie er doorgaat vanuit Groep A met Sri Lanka, die hun plaats in de volgende ronde al veiliggesteld hebben na twee overwinningen.

De voormalige Zuid-Afrikaanse allrounder scoorde een ongeslagen 66 uit slechts 40 ballen, terwijl de Nederlandse aanvoerder Peter Seeler Namibië controleerde voor 52 voor 3 op een gegeven moment om te winnen met 165 runs.

Nederland hoopt vorm te vinden in hun laatste tour door het Sharjah Cricket Stadium na hun nederlagen tegen Ierland en Namibië.

Starter Stephen Myberg heeft toegegeven dat hij er niet in is geslaagd de beste cricket aan zijn zijde te leveren op het WK.

Hij zei: Helaas hebben we dit WK cricket niet goed gespeeld.

“Ik denk dat we in beide wedstrijden beneden waren. Misschien in ons bowlen tegen Namibië, onze slagbeurt in de vorige wedstrijd, dus we konden het niet samenvoegen, het heeft ons gekost.

Nederland rolde naar slechts 106 in de openingswedstrijd tegen Ierland, waarbij Myberg over het algemeen toegaf dat het altijd moeilijk te verdedigen zou zijn.

Hij voegde eraan toe na de nederlaag van Namibië: in de vorige game raakten we helaas op in de tweede bal en verloren we één wicket, daarna vier wickets in vier ballen en vanaf daar vecht je altijd terug.

READ  Nederlanders zijn terughoudend om meer te betalen voor standaardgoederen

“De jongens hebben het daar goed gedaan, maar je verdedigt niet altijd 105 of 107.”

Een heldere vonk voor de mannen in oranje, Matter Max is in de vorm van O’Dowd, die een halve eeuw op rij miste en een hattrick-record vestigde tegen een gevaarlijke aanval in Sri Lanka.

“Max is duidelijk een geweldige cricketspeler, hij is de afgelopen twee jaar de steunpilaar van het Nederlandse cricket geweest en hij heeft het opnieuw laten zien in deze twee wedstrijden”, zei Myberg.

“Dit is zeker iets waar we over hebben gepraat, we konden de staking niet zo veel keren als we wilden.”

Na een overwinning van 70 runs op Ierland en een overwinning van zeven wicket op Namibië, behoudt Sri Lanka het record van 100 procent nadat het het eerste team was dat zich kwalificeerde voor de Super A12. Een plaats in Groep 1 in de volgende ronde.