juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Spurs verliezen omdat ze zonder grote wapens naar de Nederlanders gaan

Vitesse Arnhem 1 Tottenham Hotspur 0

Tottenham’s beslissing om de grote kanonnen thuis te laten was een 1-0 nederlaag tegen Vitesse Arnhem in Europa League Groep G.

Harry Kane, Sun Hyung-min, Cristiano Romero en Hugo Loris vonden het duel met Nederland zondag in West Ham niet erg, waarbij de tweede reeks werd afgekeurd door Maximilian Wittke’s 78ste minuut staking.

Er waren nog negen internationale spelers aan de kant die door Nuno Espirito Santo was geselecteerd, maar die waren niet echt in het spel, en alleen hun schot refereerde aan Brian Gill, die vroeg in de tweede helft de lat raakte.

Toen ze voor het laatst tegen Tottenham in Nederland speelden, genoten ze van een van de beroemdste avonden in de geschiedenis toen Lucas Maraw’s hattrick tegen Ajax hen naar de Champions League-finale stuurde.

Deze keer is de Johann Gruzf Arena niets meer dan een treinhalte tussen Amsterdam en Arnhem, en het Mora-wonder moet lang geleden zijn verschenen, aangezien de Spurs nu strijden in het derde niveau van het Europese voetbal.

Nuno heeft tot dusverre respect getoond voor het toernooi, maar heeft duidelijk gemaakt waar zijn prioriteiten liggen, waardoor de volledige XI, die afgelopen weekend 90 minuten in Newcastle speelde, traint voor de aankomst van de Hammers Premier League op zondag.

Met de return in vijftien dagen en een trip naar de zwakkere ploeg in de rivaliserende NS Mura, besloot de Portugees dat het gevaarlijk zou zijn om zijn grote kanonnen in Londen achter te laten voor de wedstrijd.

Het is een gok, want het is een grote avond voor Vitesse, die voor het eerst in zeven jaar het GelreDome-stadion verkocht.

READ  Voss won de Nederlandse landstitel veldrijden

Vitesse begon met opzet. Pierloki Collini redde met zijn voeten nadat Nikolai Baden-Frederickson in de derde minuut speelde, waarna Jacob Rasmussen een kopbal naast uit een corner vloog.

Apart teken

Gezien de hoeveelheid veranderingen die onverwachts kwamen, was het voor Spurs niet logisch om in de eerste helft aan te vallen, met tienerspits Dan Scarlett in een solorol ertegen.

Ze lieten direct na rust meer zien en kwamen in de 47e minuut op voorsprong. Het tijdschot beroerde de lat.

Het was goed voor de Spurs om te dragen in de tweede helft, Eli Dasa kwam twee keer dichtbij met pogingen van afstand en de tweede poging bracht een briljante stop van Colini.

Het is niet verrassend dat toen het doelpunt 12 minuten later viel, Whitteck op briljante wijze Dasa’s voorzet vanaf de rand van het huis gooide om het thuispubliek het bos in te sturen.

Snelheid: Schubert, Toyki, Pasoyer, Rasmussen, Dasa, Bureau, Transstat, Whittech, Frederickson, Tarpal, Openda. Sub: Putting, Cornelis, Tomconi, Koboho, Hajek, Juan, Huismann, Oros, von Hawaren, von Moose, Vrock, Yabi.

sporen: Colini, Thanganga, Sanchez, Rodan, Davis, Lo Celso, Wings, Gil Salvathiera, Alli, Bergwign, Scarlett. Sub: Austin, Cheese, Clark, Matthew Craig, Michael Craig, John, Lyons-Foster, Markande, Walcott, White.

Scheidsrechter: Harm Osmers (Duitsland)