april 18, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hollandse erwten & varkenshaas chowder met gerookte cheddar toast

Fijne Moederdag voor al die geweldige moeders in de wereld.

Elk jaar wil ik je een recept brengen dat je allemaal voor je moeders kunt koken en dit jaar is dat niet anders. Maar in plaats van een toetje of iets zoets wil ik dit jaar het recept van mijn eigen moeder met jullie delen.

Hollandse erwten-hamsoep.

Het is een cracker van een soep en als je houten lepel in het midden rechtop staat, weet je dat hij net dik genoeg is.

Maak hem vanavond voor je moeder!

Hollandse erwten & varkenshaas chowder met gerookte cheddar toast

Kooktijd: 1 uur
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Serveert: 6

Ingrediënten:
1 gerookte varkenshaas
2 wortelen, geschild en in vieren
2 uien, gepeld en in vieren
2 laurierblaadjes
2 liter groentebouillon
3 kopjes groene splitlinzen

Toast met gerookte kaas
8 plakjes ciabatta
4 eetlepels Dijon-mosterd
1 kop gerookte cheddar, geraspt

Instructies:
Doe alle ingrediënten in een slowcooker of een grote pan met deksel. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat (afgedekt) 1 uur sudderen.
Verwijder het spronggewricht en zet opzij, maal de rest van de soep tot een gladde massa.
Pluk het vlees van de ham spronggewricht en voeg toe aan de soep.
Serveer met kaastoast.

Voor de tosti:
Verdeel de Dijon-mosterd over de plakjes ciabatta en bestrooi met geraspte rookkaas.
Plaats onder een hete grill tot de kaas goudbruin en bubbelend is.

Mike’s website – goodfromscratch.co.nz

READ  Na het demoverbod verklaarde MuseumPlay een veiligheidsrisico