april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Acht op de tien mensen zijn van plan dit jaar op vakantie te gaan, binnenlandse reizen populairder

Foto: Depositphotos.com

Acht op de tien Nederlanders is van plan dit jaar op vakantie te gaan, bijna de helft is van plan om in het land te blijven.

Boekingen zijn met 48% gestegen ten opzichte van 2021, het hoogste percentage in Europa, terwijl de helft van de mensen in de eerste helft van het jaar op vakantie is geweest, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Nederlandse toeristen gaan tegen de Europese trend in om meer dan vorig jaar voor een bestemming in eigen land te kiezen. Zo’n 43% van de Nederlandse vakantiegangers bleef in juni 2022 thuis, vergeleken met 41% in juli 2021.

Franse toeristen gingen dit jaar vaker naar het buitenland: 64% bleef thuis vergeleken met 73% vorig jaar, terwijl 45% van de Britse vakantiegangers in 2022 in eigen land bleef, tegen 45% in 2021.

‘Vakanties zijn weer populair nu er meer mogelijk is’, zegt NBTC-directeur Jos Vranken. ‘Toch zien we opnieuw toenemende onzekerheid, mede door afnemende koopkracht en afnemend consumentenvertrouwen.

‘Opvallend is dat Nederlanders nog grotendeels in eigen land op vakantie gaan, terwijl de verwachting was dat ze ook massaal voor buitenlandse vakantiebestemmingen zouden willen kiezen.’

Corona angsten

Tegenwoordig overtreft de prijs de corona-angst als mensen vakantie boeken, al verwachten mensen in het najaar een nieuwe coronagolf.

De chaos op Schiphol heeft het vliegen ook minder aantrekkelijk gemaakt: de helft van de Nederlanders kiest ervoor om op een andere manier te reizen.

‘Ook dit jaar blijken groeiende onzekerheden voor sommige Nederlanders een reden te zijn om hun eigen land te kiezen als veilige en vertrouwde vakantiebestemming’, zegt Vranken.

READ  Vierhonderd jaar later onthulden de Nederlanders in Manhattan plannen om het begin van New York te markeren.

Volgens een rapport van de tweedehandsverkoopsite Marktplaats is de vraag naar campers en caravans de afgelopen maanden enorm gestegen, omdat mensen proberen te vermijden om te vliegen.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Dat kan via Ideal, creditcard of Paypal.