november 29, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Harold J. “Nederlandse” DeVries – Post Bulletin

Harold J. (Nederlands) DeVries overleed plotseling op 24 mei 2022 in St. Mary’s Hospital voor hartcomplicaties. Hij werd geboren op 13 augustus 1928 in Racine Township, MN (nabij Stewartville), een van de 11 kinderen. Hij laat een vrouw, Mary Ann, zus Joanne Davis, kinderen Susan Hallberg (Victor), Steve DeVries (Marie), Mark DeVries (Elyse), 8 kleinkinderen en talrijke achterkleinkinderen na.

Dutch studeerde af aan Rochester High School (klas ’46) en ging naar het Iowa State Teachers College. Hij was chauffeur-verkoper voor Texaco/Big Four Oil Company, werkte voor Federated Insurance Company en later supervisor voor Rochester Public Utilities van 1970 tot 1990.

Verkozen tot wethouder (1st Ward, 1961-1964) en Alderman -At-Large (1964-1970) voor de stad Rochester, was hij ook lid van de Rochester Quarterbacks Club, de Junior Chamber of Commerce, Hawthorne School PTA, de Rochester Alumni Association , Rochester Alumni Wrestling Association, Cub Scouts en het YMCA Youth Athletic Program. Voor zijn inzet in vele functies riep de stad Rochester 13 augustus 1990 uit tot “Harold ‘Dutch’ DeVries Day”.

Als finalist van de middelbare school in Minnesota in worstelen en hardlopen, verdiende hij later de Jaycees Silver Key Award, Outstanding Young Man Award en staat hij in de Mayo Civic Center Region One Wrestling Hall of Fame.

Toen hij met pensioen ging, reisden hij en Mary regelmatig naar de Northshore en, in de winter, naar Padre Island, Texas. Hij ging ook op vakantie met familie en woonde elk voorjaar vele evenementen bij, met name het NCAA Wrestling Tournament. Vlees verbranden op de grill, 500 spelen en genieten van tijd met oude vrienden waren andere hoogtepunten.

READ  Aegon combineert Nederlandse activiteiten met ASR en creëert leidende positie in Nederlandse pensioenmarkt - Aegon (NYSE:AEG)

Actief in zijn kerk, deed hij regelmatig vrijwilligerswerk. Toen zijn gemeenschap de Waters werd, bleef hij anderen zo goed mogelijk van dienst zijn. Zijn open, vriendelijke manier van doen, gemakkelijke grappen en geweldige glimlach zullen door velen worden herinnerd. Familieleden hoorden vaak – “Iedereen houdt van Nederlands”. Hij wilde dat mensen gelukkig waren en hield van zijn ironische slogan: “Je bent niet veel als je geen Nederlander bent”.

De familie wil haar dank betuigen aan het personeel van de Waters voor hun vriendelijkheid en aan Dr. Denise Dupra is zijn oude Mayo-arts. Op zijn verzoek werd zijn lichaam gedoneerd aan de Mayo Alzheimer’s Study.

Zijn herdenkingsdienst zal worden gehouden in Macken Funeral Home op 6 augustus om 13.00 uur. Aansluitend is er een gezellig uurtje voor familie en vrienden. De begrafenis zal plaatsvinden op de begraafplaats van Oakwood. Gedenktekens gaven de voorkeur aan Redeemer Lutheran Church in Rochester of Mayo Clinic’s Alzheimer’s Disease Research Center.