juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hilton benoemt CEO van Nederlandse buy-out tot nieuwe algemeen directeur vis-, schaal- en schelpdieren

Hilton benoemt CEO van Nederlandse buy-out tot nieuwe algemeen directeur vis-, schaal- en schelpdieren

Hilton Food Group verenigt haar vis-, schaal- en schelpdieractiviteiten in de Noordzee, met de CEO van een recente acquisitie om de divisie te leiden.

Andre van der Padt, CEO van Foppen, wordt algemeen directeur van de Hilton Seafood-entiteit, gevestigd in Grimsby.

De roodvleesspecialist die op de FTSE-lijst staat, kocht de verenigde Seachill en Coldwater-activiteiten in de stad in 2017, en voegde daar eind vorig jaar de Nederlandse gerookte zalmoperatie aan toe voor een deal van £ 77 miljoen.

Lees verder: Visbedrijf Grimsby opgekocht door Europese operator met steun van Japanse gigant

De benoeming komt na een periode van verandering sinds het vertrek van Simon Smith, die de stad doorkruiste naar Young’s Seafood.

Een woordvoerder van Hilton Food Group zei: “Foppen brengt fantastische zeevruchtenexpertise in de groep en we hebben de beslissing genomen om de capaciteiten van onze Britse zeevruchtenactiviteiten en Foppen te combineren.

“Het samenbrengen van deze twee bedrijven zal onze positie verder versterken, aangezien we ons richten op het opbouwen van een toonaangevende internationale vismarkt.

“Andre van der Padt, de huidige CEO van Foppen, is benoemd tot algemeen directeur van het gecombineerde Hilton Seafood-bedrijf.”

Foppen brengt een omzet van £ 119,3 miljoen naar het £ 350 miljoen Britse bedrijf, waar ongeveer 1.800 mensen werken.

Andy Rutherford had aanvankelijk het roer overgenomen na de verhuizing van de heer Smith in 2019, maar trad binnen enkele maanden toe tot zijn voormalige baas bij Ross House als Chief Financial Officer.

Richard Robinson volgde, met Jonathan Reed, die ook de leiding had over de Huntingdon-operaties, die de laatste tijd toezicht hield.

READ  India klaar voor Nederlands : The Tribune India

Zijn benoeming komt op het moment dat een grote uitbreiding van de South Humberside Industrial Estate-site vordert, met een sterk geautomatiseerd koelhuis dat een prominente aanvulling vormt op de fabriek die aan de toegangspoort tot Grimsby staat.

Premier Boris Johnson bezocht in februari en de benoeming komt op het moment dat een pakket voor de export van zeevruchten van £ 1 miljoen is gelanceerd in Westminster. Het zal worden gebruikt om Britse producten te promoten op nieuwe en bestaande overzeese markten, banden te smeden met internationale kopers en specialisten in dienst te nemen om de wereldwijde aanwezigheid te vergroten en routes naar consumenten te identificeren.

Minister van Visserij, Victoria Prentis, zei: “We hebben in 2021 voor 1,6 miljard pond aan Britse zeevruchten geëxporteerd en we willen dat dit toeneemt. We ontsluiten exportmogelijkheden in nieuwe markten over de hele wereld, en de £ 1 miljoen die we aankondigen, zal visbedrijven in het VK helpen hiervan te profiteren.”