mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze dag in de geschiedenis, 3 juni 2022 – “Nederlandse Haven”

Gebracht door Beltone – Een leider in horen gezondheidszorg.

Het was vandaag precies 80 jaar geleden, 3 juni 1942, toen vliegtuigen van de Naval Forces of the Empire of Japan Dutch Harbor aanvielen, op het eiland Unalaska, in de keten van de Aleoeten. De aanval was lukraak. Veel van de vliegtuigen, die opstegen van de carriers Junyo en Ryujo, raakten verdwaald in de dichte mist. Toen die vliegtuigen die het wel wisten te bombarderen, stuitten op vastberaden weerstand, niet alleen van grondtroepen, maar ook van Amerikaanse jagers van de 11th Airforce.

Deze dag in de geschiedenis luidt az 3 juni

Nederlandse haven aangevallen. Afbeelding met dank aan Wikicommons, Public Domain.

De slag om de Aleoeten was echter nog maar net begonnen. Zoals we zullen zien, zouden de Japanners in kracht terugkeren en zelfs troepen op Amerikaanse bodem landen door de eilanden Attu en Kiska in te nemen. Tijdens deze campagne, die ons helemaal tot augustus volgend jaar zal voeren, zullen we Amerikaanse vastberadenheid zien, en Japans fataal en dodelijk fanatisme, en het begon allemaal, 80 jaar geleden, vandaag.

Wat gebeurde er gisteren, op 2 juni?


Prescott Valley Outdoor Summit

Als je dit verhaal leuk vindt, overweeg dan om je te abonneren op Signals Updates, Entertainment Events & News!

READ  Spanje verslaat de Nederlanders, Griekenland verslaat Italië bij het opzetten van de Euro Waterpolo-finale voor dames