december 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pakistan verplettert de Nederlanders, Bangladesh in laatste bal overwinning op Zimbabwe Krekel

Voor de tweede opeenvolgende wedstrijd was Zimbabwe verwikkeld in een dramatische finale waarin veel slingerbewegingen plaatsvonden. In tegenstelling tot de humdinger tegen Pakistan, waar ze aan de goede kant van het resultaat stonden, leden ze zondag tijdens de Gabba in Brisbane een nederlaag van drie runs tegen Bangladesh.

Met Zimbabwe dat vijf van de laatste bal nodig had, dacht Bangladesh dat ze de overwinning hadden behaald toen Blessing Muzarabani een zwaai maakte en de laatste worp van de innings miste door off-spinner Mosaddek Hossain en werd stomverbaasd door wicketkeeper Nurul Hasan. De spelers van Bangladesh begonnen te juichen terwijl er neerslachtigheid was in de dugout van Zimbabwe. Toen de spelers het veld echter begonnen te verlaten, werd de laatste bal geflitst als een no-ball op het gigantische scherm door de derde umpire toen de Bangladesh wicketkeeper de bal voor de stompen had verzameld.

De laatste bal moest helemaal opnieuw worden gespeeld en Zimbabwe had nu vier runs nodig op een vrije slag. Tot grote opluchting van Bangladesh leverde Mosaddek een puntbal af toen Muzarabani uitzwaaide en een volle bal miste. Het was een van de meest bizarre eindes van een T20-game, maar Bangladesh was opgetogen na hijgend en puffend naar de finishlijn. Ze hebben nu vier punten uit drie wedstrijden, terwijl Zimbabwe drie punten heeft uit evenveel wedstrijden. Na een verstoorde overwinning op Pakistan te hebben behaald in hun vorige ontmoeting, zal Zimbabwe een uitstekende kans verspillen om te pushen voor een halve finaleplaats.

Openingsslagman Najmul Hossain Shanto speelde een cruciale rol in de overwinning van Bangladesh en scoorde 71 uit 55 ballen, waardoor zijn ploeg de 150/7 bereikte. Sean Williams leidde de reactie van Zimbabwe met een klop van 64 toen ze eindigden op 147/8. De linkshandige Shanto bereikte zijn halve eeuw op 45 leveringen voordat hij versnelde in de laatste fase van de innings. Hij hield van Sear Brad Evans en sloeg hem voor een zes en twee vieren in een 17-run 16e over.

READ  Nederlandse chartermaatschappij HigherJet brengt het partitiemodel naar Londen

Pakistan verslaat Nederland

In de tweede wedstrijd van de dag boekte Pakistan een broodnodige zes-wicket overwinning op Nederland in het Optus Stadium in Perth. Het hielp hen om hun account te openen na hartverscheurende nederlagen tegen India en Zimbabwe in hun eerste twee wedstrijden. Iets anders dan een overwinning op zondag zou hun hoop om door te gaan naar de halve finales hebben vernietigd.

Op een worp die de gangmakers assisteerde, konden de Nederlandse slagmensen de niet aflatende vijandigheid van de Pakistaanse aanval niet aan. Mohammad Wasim claimde twee scalpen terwijl Shaheen Afridi, Naseem Shah en Haris Rauf elk een wicket namen. Leg-spinner Shadab Khan profiteerde van de uitmuntendheid van de pacers en eindigde met 3/22 in zijn vier overs. Als antwoord op Nederland 91/9 bereikte Pakistan het doel in 13,5 overs met zes wickets in de hand. Mohammad Rizwan (49-39b) scoorde de hoogste score voor Pakistan.

Korte scores: Bangladesh 150/7 (N Hossain Shanto 71; B Muzarabani 2/13); Zimbabwe 147/8 (S Williams 64, T Ahmed 3/19). Bangladesh won met 3 runs.

Nederland 91/9 (C Ackermann 27; S Khan 3/22); Pakistan 95/4 in 13,5 overs (M Rizwan 49). Pakistan won met 6 wickets.