juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Presentaties van Nederlandse kunst in het VK verlopen langzaam | Nieuwsbericht

Nieuwsbericht | 25-06-2021 | 18:22

Met de heropening van culturele locaties in het VK, deed het werk van kunstenaars uit Nederland dat ook. Er gebeurt momenteel veel in het noorden van Engeland en het zuiden van Schotland. De meeste banen zijn op de een of andere manier ook online toegankelijk. Dus zelfs als je de natuurlijke apparaten niet kunt laten vallen op Glasgow International, Irvine Beach, Liverpool Twenty Year, Bradford Literary Festival of Manchester, kun je toch wat Nederlandse cultuur induiken.

Virtual reality-tour door het werk van Yale Davids in de centrale bibliotheek van Liverpool

Yale Davids bij Liverpool

In de centrale bibliotheek van Liverpool kunnen bezoekers de werken van de in Israël geboren Yale Davids in Amsterdam bekijken. Davids project is geïnspireerd op tekeningen van vogels die hij vond in een zeldzaam negentiende-eeuws boek in het bezit van de Liverpool Central Library. Het fascinerende boek over vogels deed me nadenken over wat migratie is en wat het betekent om te studeren en te studeren. Kunt u niet naar de bibliotheek? Geen probleem! U kunt genieten van de tentoonstelling Virtuele realiteit Of neem een ​​kijkje Vimeo.

Nora Turato en Don Wolvin in Glasgow

De werken van twee in Nederland wonende kunstenaars zijn momenteel te zien op de Glasgow International Exhibition. Het werk van Nora Turato maakt deel uit van een groepstentoonstelling in Florence Street 5. U kunt de foto’s van het werk zien Hier En Hier. Er is een aparte tentoonstelling in de David Dale Gallery van Don Wolwin. De website van de galerij brengt Het uiterlijk van het werk dat wordt tentoongesteld.

Connie Paulman op het Bradford Literary Festival

De Nederlandse schrijfster Connie Paulman vertelt op het Bradford Literary Festival over zijn onlangs vertaalde boek ‘Your Story, My Story’. Balman’s roman is een fictieve weergave van Sylvia Platt’s liefdesaffaire met collega-dichter Ted Hughes. Balman zal spreken met Heather Clark, die een autobiografie schreef over Sylvia Platt, wiens interessante carrière als iconische dichter en schrijver haar inspireerde om over veel schrijvers te schrijven. Zie het gesprek indien nodig tot 30 juni 2021.

READ  Ook Nederlands voetbal wil arbeidsmigranten op WK Qatar eerlijk vergoeden

Angelique Dicrossi en Marielle Verdiz in AND Manchester

Verlaat standaardapparaten in Manchester’onkruid‘, Door Angelique Dicrossi en Mariel Verdiz uit Nederland. Vorige week spraken DiCruzi en Verdijk met mensen in Liverpool over het gebruik van alcohol in de regio, via online bijeenkomsten. Ze raakten onderwerpen aan als niet-traditionele wetenschappelijke praktijken, mythen, recepten en feminisme. Het eindigt allemaal met een audiovisuele uitzending, die op vrijdag 9 juli voor het eerst online te zien is. Inschrijven is mogelijk tot en met zondag 11 juli. Vrij.

Strizboss & von Ridgewiz op Irwin Beach, Schotland

Op 16 juli wordt een grootschalige kunstinstallatie onthuld op Irvine Beach aan de westkust van Schotland. Dit is het werk van Strizbos & von Ridzwiz, Nederlandse audiokunstenaars in opdracht van Cryptic, een in Glasgow gevestigde culturele organisatie. Bezoekers moeten een sobere strandwandeling maken om het hele concert te beluisteren. Signaal-op-C Het is te vinden op Irvine Beach van 16 tot 25 juli.

Ondersteund door de Nederlandse Ambassade

Het was erg duur om artiesten en hun apparatuur van Nederland naar het VK te brengen. Ondanks deze extra kosten wordt de Nederlandse ambassade gefinancierd om Britse organisaties te stimuleren samen te werken met kunstenaars uit Nederland. Lees meer over onze financiële criteria en het proces dat Britse culturele organisaties moeten volgen als ze financiering willen aanvragen bij de ambassade.
Als je hier vragen over hebt, neem dan contact met ons op via [email protected].