april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Nederlandse parlement wil de gezondheidsdienst sluiten, die is vrijgesteld van 385

Meerderheid in de Tweede Kamer (Huis van Afgevaardigden) Gestemd voor een resolutie van de Socialistische Partij (SP), waarin wordt opgeroepen tot meer dan genoeg voor aftrek van ziektekostenverzekering (Eigen risico) Wordt volgend jaar bevroren op 385 euro.

vorst Eigen risico Voor 385 euro voor 2022

De vrijstelling is hoger, omdat elke persoon ouder dan 18 jaar met een ziektekostenverzekering in Nederland moet betalen voor bepaalde gezondheidsdiensten, zoals een bezoek aan een ziekenhuis of medische professional, of om de kosten van geneesmiddelen op recept te dekken.

Volgens de Nederlandse wet is Eigen risico Het stijgt elk jaar in lijn met de stijgende zorgkosten. Echter, 17 partijen in het Huis steunden de resolutie, zei het: Eigen risico In plaats van te worden verhoogd naar 400 euro, moet het zowel in 2020 als in 2021 op hetzelfde niveau worden gehouden.

Peter Quint (SP), Tweede Kamerlid achter het oorspronkelijke plan: “De vrijstelling moet weg. “Het is een stomme boete om ziek te zijn.” Veel partijen, waaronder de SP en PvdA, zouden graag zien Eigen risico Helemaal afgeschaft, ondertussen opgeroepen tot een “hervorming” voor de T66-organisatie en premier Mark Rutte gevraagd de partijwaarde (VVT) uit te schakelen.

De Nederlandse minister van Medische Zorg steunt de resolutie

De Nederlandse regering heeft nog niet toegezegd het plan van de RvC uit te voeren, aangezien het nog moet worden goedgekeurd door de Eerste Kamer. Het kabinet neemt hierover in augustus een officieel besluit, voor de aankondiging van de Prinsjestak (derde dinsdag in september).

De Nederlandse minister van Medische Zorg Tamara von Ark heeft echter al aangegeven de resolutie te steunen. “Ik kan de handtekeningen zien”, zegt hij, wijzend op de overweldigende steun van de raadsbeweging. “Ik kan tellen.”

READ  Terwijl India en Nederland sterk inzetten op innovatie, ontcijferen Nederlandse ambassadeurs hoe ze samen kunnen groeien en slagen

Door op Abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met ons Privacybeleid. Bezoek deze pagina voor meer informatie.