maart 2, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Hij is mentaal niet zo sterk’

De Grand Prix van Miami kende in de slotfase opnieuw een spannende strijd tussen Charles Leclerc en Max Verstappen. Ziggo-analisten Jack Plooij en Olav Mol vinden dat de Ferrari-coureur het mentaal aan het verliezen is van de Red Bull Racing-coureur.

Verstappen verslaat Leclerc opnieuw

Max Verstappen haalde bij de start Carlos Sainz in en wist na tien ronden ook zijn teamgenoot Leclerc te slim af te zijn. De Nederlander reed een solide race totdat de safety car van Pierre Gasly en Lando Norris op de baan kwam. De herstart en sprintrace die volgde waren spannend voor Verstappen, omdat hij toen flink onder druk kwam te staan ​​van Leclerc. De Nederlander sloeg de aanval van de Monegask af en won de race.

Groot mentaal verschil tussen titelrivalen

Bij Ziggo Sport oud-reporter en pitreporter van de zender, Olav Mol en Jack Plooij, bespreken het gevecht tussen de twee. Plooij: “Leclerc is niet zo blij. Ferrari had hem een ​​update gegeven. Hij dacht: ‘Nu gaan we het doen. En dan lukt het weer niet. Dat schiet in zijn hoofd.” Plooij denkt dat mentale stress Leclerc al snel te veel wordt: “Hij is mentaal niet zo sterk.” Mol is het daarmee eens.

Mol: “Nee. Hij doet heel hard, maar hij is minder gehad. En Verstappen is gewoon knaller. Ik denk nog steeds dat Leclerc niet in staat is, als hij moet… Jullie hebben allemaal een coureur gezien waarvan je denkt:’ Hij rijdt hem in twee’. En ergens heeft Leclerc dat niet.” Ook Mol denkt dat dat grotendeels in zijn hoofd zit. Volgens de verslaggever heeft Leclerc meer bedenktijd nodig als het gaat om agressieve acties op de baan.

READ  Nederlandse Koning: Prinses Beatrix is ​​in orde na de besmetting door de overheid

Video speler

Meer video’s