mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse en Spaanse gevechtsvliegtuigen ter verdediging van het Bulgaarse luchtruim

Minister van Defensie Stefan Yanev werd op 22 januari door zijn ministerie geciteerd en zei dat de nieuwe F-35 straaljagers van de Nederlandse luchtmacht en de Eurofighters van de Spaanse luchtmacht er zijn om te helpen bij de bescherming van het Bulgaarse luchtruim.

Hoewel het de afgelopen jaren gebruikelijk is geworden voor NAVO-bondgenoten om te helpen bij de bescherming van het Bulgaarse luchtruim, heeft Yanavee gereageerd op vragen in de nasleep van de NAVO-spanningen, gezien het tekort aan straaljagers in het land voor de levering van F-16’s die het heeft besteld . In het oosten zijn zorgen geuit over de mogelijkheid van Russische agressie tegen Oekraïne.

“We weten heel goed wat de werkelijke toestand van de strijdkrachten is en dat er enkele tekortkomingen zijn”, zei Yanev.

“Deze tekortkomingen hebben we, en zullen, indien beoordeeld vanuit een militair-technisch perspectief, worden gecompenseerd door dit soort capaciteiten van NAVO-bondgenoten”, zei hij.

Yanev sprak een dag nadat het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken had opgeroepen tot de terugtrekking van Bulgarije en Roemenië uit de NAVO en de “terugkeer naar de structuur van 1997 van grenzen met niet-NAVO-leden op de gespecificeerde datum”.

De oproep van Rusland is gekomen Afgewezen door de Bulgaarse regering En door de NAVO.

Yanev zei: “Ik wil niet dat Bulgaarse burgers het idee opgeven dat er gisteren iets bijzonders is gebeurd en dat iemand met de vinger naar Bulgarije wees en een speciale verklaring aflegde. Dit soort uitspraken worden meestal gepubliceerd en ik denk dat we niet zo emotioneel moeten worden als iemand over ons praat.

READ  Na ontreddering over Sri Lanka slaat Namibië als eerste tegen Dutch
Een tyfoon van de Spaanse luchtmacht. Foto: Britse Ministerie van Defensie

Los daarvan zei de Nederlandse luchtmacht op 20 januari dat het land bereid is een extra bijdrage te leveren aan het versterken van de defensie en veiligheid van de NAVO.

De Nederlandse minister van Defensie Gazza Olongren vertelde het parlement dat Russische troepen zich zorgen maakten over de grens met Oekraïne en dat Rusland steeds agressiever werd en dat de NAVO haar verdediging en veiligheid aan het versterken was.

Het Nederlandse Ministerie van Defensie zette twee F-35 straaljagers in.

Dit vliegtuig zal snelle reactiemissies uitvoeren vanuit Bulgarije. Het rapport zei dat ze onmiddellijk konden worden uitgezonden om onbekende vliegtuigen in het gebied van de NAVO-overeenkomst te onderscheppen.

(Hoofdfoto: Nederlandse Luchtmacht)

Klik op de onderstaande knop om u aan te melden om The Sofia Globe, een volledig onafhankelijke nieuwswebsite via patreon.com, te steunen.:

Word beschermheer!