juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Nederlands honkbalteam heeft zich niet geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio

Het Nederlands honkbalteam heeft zich niet geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio

Het Nederlands honkbalteam is er deze zomer niet in geslaagd zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. Nederlandse dromen werden verbrijzeld na een 10-0 nederlaag tegen Venezuela in de halve finale van de Olympische kwalificatie. De wedstrijd in Puebla, Mexico werd na zeven gelijke spelen gestaakt.

Het Nederlands team had slechts twee overwinningen in de wedstrijd, waarbij de Venezolaanse werper Henry Senteno won. Hij gooide zes strikeouts en speelde één van de zeven innings tijdens de wedstrijd,

Jair Jurgens, de Nederlandse openingswerper die Venezuela domineerde. De senior rechtshander kreeg vijf overwinningen en zes runs tegen in twee innings. Hij werd getrokken na 2 2/3 innings.

Alexander Palma begon te scoren met twee RBI singles. In de derde inning nam de Zuid-Amerikaanse ploeg de controle over met een drie-run homerun van Robinson Cyrinos om een ​​5-0 voorsprong te nemen. Een andere Reserve Bank-single van Louis Zardias volgde.

Angelp Wilma en Hernன்n Perez boekten daarna een overtuigende overwinning door twee run homeruns te slikken in de zevende inning.

Venezuela staat nu tegenover de Dominicaanse Republiek in een strijd om de laatste plaats op de Olympische Spelen. Japan, Israël, Zuid-Korea, Mexico en de Verenigde Staten hebben zich al gekwalificeerd voor het evenement. Honkbal keert voor het eerst sinds 2008 terug op de Olympische Spelen.

Nederlandse honkballers kunnen zich nu verheugen op het EK dat in september op het programma staat. De Europese kampioenschappen vinden plaats in een nieuwe opzet, waarbij het aantal deelnemende teams voor het eerst wordt uitgebreid van 12 naar 16.

READ  Nederlands wonderland verwelkomt personages uit PBS tv-programma 'Daniel Tiger's Neighborhood'

Team Nederland werkt samen met nationale teams uit Zweden en Tsjechië. De laatste plaats in de groep wordt ingenomen door de winnaar van de kwalificatiewedstrijd in de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

Het EK wordt georganiseerd door de Italiaanse stad Bymont.