juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Healthtech-startup bereidt zich voor op Amerikaanse expansie na $3,7 miljoen op te halen

Op geluid gebaseerde medische technologieën (en softwaretools) worden ontwikkeld door de Nederlandse healthtech-startup Lapsi Health om clinici op het zorgpunt in staat te stellen en consultaties op afstand te verbeteren. De diepgaande technologie van het bedrijf ontving een Eurostars-subsidie ​​van € 1 miljoen en ze haalden hun laatste financieringsronde op in maart 2022 (€ 700.000 in een pre-seedronde).

Een langverwacht vervolg is deze week aangekondigd. Lapsi zal de $ 3,7 miljoen van de Seed Series gebruiken om onderzoek en ontwikkeling voort te zetten, FDA-certificering te verwerven en commercialiseringsactiviteiten in de Verenigde Staten op gang te brengen.

Een diverse groep van oude en nieuwe investeerders heeft zich bij deze ronde aangesloten voor de in 2022 opgerichte startup: Sahir Ali van Modi Ventures, een familiekantoor in Texas dat onlangs de Venture Capital-sector is binnengetreden door investeringen op het gebied van kunstmatige intelligentie en Tech Bio, leidt de Seed-serie. Enkele van de Pre-Seed-investeerders van het bedrijf (Vendash, Bolwork), evenals enkele nieuwe investeerders (het Israëlisch-Oekraïense softwareontwikkelingsbedrijf BeKey) hebben zich aangesloten bij Modi Ventures.

“Gedurende het jaar hebben we 4 generaties prototypes en twee native applicaties uitgebracht. We hebben onze technologie kunnen valideren en op verschillende locaties over de hele wereld en aan verschillende medische leiders kunnen presenteren. Dit hielp ons om de volgende stap in de financiering van ons bedrijf veilig te stellen ., nu met als doel onze technologie in 2023 op de markt te brengen”, legt Lapsi Health CEO Jhonatan Bringas Dimitriades uit, die door Med-Tech World 2022 werd verkozen tot Health-tech Leader of the Year 2022.

READ  Nederlandse autoriteiten staan ​​het afvuren van paintballs toe om 'te tamme' wolven af ​​te schrikken Nederland

Veel prominente figuren in de gezondheidszorg van over de hele wereld, waaronder Craig Lipset, Rafael Grossman, Aline Noizet, Suzanne Terheggen, Carlos Sendon en Amir Lahav, zijn sinds het begin van het jaar toegetreden tot de adviesraad van het bedrijf. De Chief Medical Scientist van Microsoft, Dr. Junaid Bajwa trad in het derde kwartaal van 2022 toe tot de adviesraad van het bedrijf. “Met zijn enorme med-tech ervaring zullen we in staat zijn om nog sneller te ontwikkelen en te herhalen”, aldus Jhonatan Bringas.

“Als patiënt heb ik bij al mijn ontmoetingen met mijn huisarts en mijn longarts te maken met het luisteren naar mijn longen. Lapsi Health biedt die mogelijkheid met vertrouwen voor zorg op afstand en klinische onderzoeken op afstand. De technologie zal de ervaring en resultaten van de patiënt verbeteren en tegelijkertijd ondersteuning bieden het nieuwe normaal voor gezondheidszorg en klinisch onderzoek”, zegt Craig Lipset, medevoorzitter van DTRA en lid van de adviesraad.

“Datagestuurde beslissingen zijn de volgende stap naar het verbeteren van de gezondheidszorg, empowerment van patiënten, klinische intelligentie en het democratiseren van klinisch onderzoek. Dit zijn de idealen die ons hebben geïnspireerd om Lapsi Health te creëren”, legt Diana van Stijn, MD, PhD, mede-oprichter en Chief Medical Officer uit, een vooraanstaand expert op het gebied van digitale therapieën en kindergeneeskunde.

Seamus Holohan fungeert als chief operating officer (COO) en Rodrigo Alvez als chief technology officer (CTO) in het oprichtende team van Lapsi Health.

Ze openden een operationeel kantoor in de Terkko Health Hub in Helsinki, Finland, nadat ze waren geaccepteerd door de Health Incubator Helsinki. Het bedrijf werd in september toegelaten tot het prestigieuze TechLeap-programma nadat het in juni de zeer competitieve Eureka Eurostars-wedstrijd had gewonnen. ZKH Prins Constantijn van Oranje Nassau, de broer van de Nederlandse koning, fungeert als gezant van het programma. Volgens hun Founding Team zullen markttoegang en certificeringen de volgende fase zijn.

READ  De nieuwe Nederlandse ovenkleur van Le Creuset is herfst