april 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Haaland scoort brace als Noorwegen Zweden verslaat, Depay mist Nederlandse penalty

NATIONS LEAGUE

Erling Haaland zette zijn productieve internationale vorm voort met twee doelpunten toen Noorwegen Zweden versloeg in een vermakelijke Nations League Group B4-ontmoeting.

De aanstormende Manchester City-aanvaller kopte binnen en opende de score in de eerste helft en verdubbelde de voorsprong van Noorwegen vanaf de stip na rust.

Het brengt hem tot 20 doelpunten in 21 wedstrijden en hij is slechts 14 verwijderd van de topscorer van de Noorse geschiedenis bij mannen.

De 21-jarige zette ook Noorwegen’s derde op, terwijl Alexander Sorloth er 3-1 van maakte.

Dat kwam nadat Emil Forsberg er een terugtrok met een knappe assist van Tottenham-aanvaller Dejan Kulusevski, terwijl Viktor Gyokeres in de 95e minuut een nerveuze finish opzette met een ander.

Elders miste Memphis Depay een extra tijdstraf, omdat Nederland er niet in slaagde een beroemde terugslag te voltooien in een 2-2 gelijkspel van de Nations League tegen Polen.

De ploeg van Louis van Gaal domineerde lange tijd, maar liep achter op de schuine drive van Matty Cash vanaf 20 meter.

Przemyslaw Frankowski versloeg vervolgens de Nederlandse buitenspelval en maakte een tap voor Piotr Zielinski om de voorsprong van de Polen net na de pauze uit te breiden.

Maar Davy Klaassen prikte in voor de gastheren voordat Denzel Dumfries gelijk maakte.

En nadat het leek alsof Nederland in ernstige problemen verkeerde, behaalde Nederland bijna drie overwinningen van drie in hun Nations League-campagne, toen werd geoordeeld dat Cash te laat had gehandeld na een VAR-controle.