april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

H1 winstdaling van Nederlandse verzekeraar NN Group door impact stormschade

De kernwinst van NN Group daalde in de eerste helft van 2022 met 12,1% op jaarbasis, zei de Nederlandse verzekeraar donderdag, daarbij verwijzend naar de impact van weersomstandigheden en de verkoop van zijn vermogensbeheertak.

De bedrijfswinst kwam in de eerste zes maanden van het jaar uit op 983 miljoen euro ($ 1,01 miljard), tegen 1,12 miljard euro vorig jaar.

Het cijfer overtrof de verwachtingen van analisten met 2%, schreef Alexander Evans van Credit Suisse in een flitsbriefje aan klanten.

Een enorme storm in Nederland eerder dit jaar zorgde voor een impact van 86 miljoen euro, vooral in het schadesegment voor het land, aldus het bedrijf.

Het bedrijfsresultaat omvat slechts een kwart van de bijdrage van het voormalige vermogensbeheerbedrijf van NN, NN Investment Partners, dat in april voor 1,7 miljard euro aan Goldman Sachs werd verkocht.

De verkoop leidde tot een hoger nettoresultaat van 2,06 miljard euro, vergeleken met 1,41 miljard euro vorig jaar.

NN zei dat het genereren van werkkapitaal groeide tot 899 miljoen euro, vergeleken met 780 miljoen euro vorig jaar, en ook de verwachtingen met ongeveer 17% overtrof, aldus Credit Suisse.

De toename van het genereren van kapitaal werd “voornamelijk gedreven door het Nederlandse levenbedrijf en onze internationale verzekeringsactiviteiten”, zei CEO David Knibbe in een verklaring.

Naast andere belangrijke maatstaven daalde de solvabiliteit van NN onder het Europese Solvency II-regime van 213% tot 196%.

De groep voorspelt ook een investering van minimaal 6 miljard euro in klimaatoplossingen tegen 2030.

($ 1 = 0,9728 euro)

(Rapportage door Valentine Baldassari en Augustin Turpin; redactie door Christian Schmollinger en Sherry Jacob-Phillips)

READ  Nederlandse huizenprijzen stijgen met 20,4%; Een stijging die in 40 jaar niet is gezien

Onderwerpen
Vervoerders claimen winstverlies storm

Geïnteresseerd in vervoerders?

Ontvang automatische meldingen voor dit onderwerp.