oktober 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse lopers kijken uit naar weer een groot seizoen Pella

PELLA — Het wordt jaar 18 voor Douglas Cutler die de Pella-crosscountryteams leidt, aangezien zijn teams veel succes hebben gehad. De jongens hebben zich in 16 van zijn 17 seizoenen als team gekwalificeerd voor de staat, terwijl de meisjes dat ook hebben gedaan in 15 van zijn 17 seizoenen, met vorig jaar als een van de weinige uitzonderingen met het sturen van twee individuen.

The Lady Dutch zal genieten van het terugkeren van al hun varsity-line-up van een jaar geleden in de junioren Autumn Blink, Jacie Trine, Sophia Boonstra, Abby Teagarden, Macy Schroeder en Tess Paulsen, samen met de tweedejaars opvallende Raegan Snieder, die als eerstejaarsstudent als zesde eindigde.

Die juniorengroep kwalificeerde zich als eerstejaars voor de staat en wil graag terugkomen nadat ze zich vorig jaar niet als team hadden gekwalificeerd. Blink voegde zich bij Snieder bij State als een individu, waar ze 35e zou worden met haar tijd van 20:17, terwijl Snieder als negende aan de race meedeed en uiteindelijk zesde zou worden om een ​​medaille te verdienen met haar tijd van 19:27. Beiden gaan Pella dit najaar opnieuw leiden.

Deelnemen aan die ervaren groep zal een gezonde groep nieuwkomers zijn die de line-up van de varsity zouden kunnen kraken, waaronder senior Abbey Bogaards, junior Faith Galeazzi, tweedejaars Mara Scheibout en eerstejaars Lizzie Neumann (zevende in de achtste klas) en Marissa Ferebee (14e in de achtste klas) .

“Ze hebben een geweldige visie van wat ze kunnen worden,” zei Cutler. “Na vorig jaar geen verklaring te hebben afgelegd, is er een duidelijk bezwaar om ons proces rond te bouwen en we zullen meer diepgang hebben aan de kant van de meisjes dan we in jaren hebben gehad. We keren alle zeven leden van het varsity-team terug in 2021, er is duidelijke verbetering geweest door vele anderen en we hebben 14 eerstejaars die nieuwe vreugde en enthousiasme zullen brengen aan een toch al speciale groep. ”

READ  Haaland scoort brace als Noorwegen Zweden verslaat, Depay mist Nederlandse penalty

Ondertussen verliezen de jongens drie varsity-leden van het team dat vorig jaar op de vierde plaats eindigde bij State. Terugkeerders uit die ploeg zijn onder meer senioren Chase Lauman, Zack Neumann, junior Nathan Vander Waal en tweedejaars Kaiden Browne.

Lauman had een sterk seizoen in 2021 waarin hij de 10e plaats binnenkwam voordat hij in een zware race als 68e eindigde. Hij zou een herstelpoging moeten doen en nog een goed jaar op de baan. Vander Waal werd 45e bij de staat en kwalificeerde zich ook voor de staat tijdens het baanseizoen. Neumann eindigde als 100e op de staat, terwijl Browne als 103e eindigde, omdat beide zullen proberen die resultaten te verbeteren.

Senior Cooper Vande Voort, junioren Wyatt Van Dyke en Jake Huston en tweedejaars Devon Browne en Aren Hellbusch zijn allemaal jongens die tijd zagen op junior varsity en dit najaar zouden kunnen strijden om races met de varsity-groep. Houd ook eerstejaars Canaan Dunham in de gaten, die de staatskampioen van de achtste klas 3A is.

De jongens zijn in 12 van de afgelopen seizoenen in de top vijf geëindigd en zijn waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe top vijf om in 2022 aan het cv toe te voegen.

“De jongens hebben een diepe steun voor elkaar en we hebben een enorme interne concurrentie om dagelijks te verbeteren”, zei Cutler. “We hebben ook een geweldige injectie van talent met 11 eerstejaars die zich bij een toch al sterke ploeg voegen. Senior Chase Lauman zal een echte kanshebber zijn voor een topfinish in de staat.”

READ  Aantal Britten dat studeert aan Nederlandse universiteiten daalt met 24%

Colin Peters is te bereiken op 641-672-2581, per e-mail op [email protected] of op Twitter @ColinPetersOH.