april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Grote hoeveelheid asbest vertraagt ​​renovatie DNB

In de kozijnen van het gebouw van De Nederlandsche Bank, dat momenteel wordt gerenoveerd, zijn grote hoeveelheden asbest aangetroffen. De ontdekking heeft de voortgang volgens AT5 met minstens een jaar vertraagd.

Het gebouwencomplex wordt getransformeerd tot een openbare ontmoetingsplek voor Amsterdammers. In de plannen is een grote binnentuin opgenomen, die volgens AT5 publiek toegankelijk wordt. Ook komt er een terras aan de zuidkant van het gebouw met uitzicht op de Singel, met zitplekken aan het water.

“Het park wordt gerenoveerd door de gemeente en wordt aangesloten op het gebouw van De Nederlandsche Bank en we openen onze binnentuin”, zegt programmadirecteur Wonen Maaike van Leuken. “Dat wordt een tuin waar het heerlijk vertoeven zal zijn en waar vroeger de ronde toren stond, die iedereen in Amsterdam kent.”

De ronde toren is gesloopt en de onderdelen zijn verplaatst naar Amsterdam-Noord, waar ze zullen worden gebruikt in een verpleeghuis voor ouderen. Het hoofdbankgebouw zou naar verwachting eind 2023 klaar zijn –– totdat het asbest werd ontdekt.

“[There is] veel meer dan we hadden kunnen voorzien”, zegt Van Leuken tegen AT5. “We hadden gehoopt de gevel te kunnen hergebruiken, maar dat is niet mogelijk vanwege het asbest. Die moet helemaal vervangen worden en dat leidt tot een aanzienlijk langere bouwtijd.”

READ  De Russische Sibur leidt LPG naar Turkije na problemen met het lossen in Nederland, zeggen bronnen