april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Groot stuk Zeeuwse dijken en duinen voldoet niet aan veiligheidsnormen

De Nederlands-Belgische grens in Zeeland. Foto: Odi Busman

Ruim een ​​kwart van de dijken en duinen in Zeeland voldoet niet aan de veiligheidsnormen en moet voor 2050 worden gestuwd, zo blijkt uit een beoordeling van waterschap Scheldestromen.

De resultaten van het onderzoek komen niet als een verrassing, zegt waterschapswoordvoerder Philipp Keller gezegd. ‘De zeespiegel stijgt sneller dan eerder werd aangenomen, daarom zijn in 2017 de veiligheidsnormen aangescherpt. We moeten investeren zodat Zeeland de meest klimaatbestendige delta ter wereld blijft en een veilige plek voor toekomstige generaties.’

De kosten van het veiligstellen van dit onderdeel van de kustverdediging zouden zo’n 1,5 miljard euro bedragen, schat het waterschap. Het bestuur zal verantwoordelijk zijn voor 10% van de kosten en de rest van het geld komt van de overheid en de andere waterschappen.

Het waterschap waarschuwde dat de kosten van de Nederlandse kustverdediging de komende jaren zullen stijgen en is in gesprek met de overheid over de financiering van onderhoud.

In totaal voldoet een stuk dijk en duinen van 114 kilometer niet aan de nieuwe normen, stelt het bestuur, al is er op dit moment geen gevaar voor doorbraken.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

READ  Sonos betaalt $ 100 miljoen voor Nederlands audiocomponentenbedrijf

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Dat kan via Ideal, creditcard of Paypal.