maart 4, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gezamenlijke investering in Nederlandse infrastructuur door verlenging van de Noord-Zuidlijn naar Schiphol

Schiphol noemt de gezamenlijke investering in de bereikbaarheid van Nederland en de Metropoolregio Amsterdam die vandaag is aangekondigd door de Vervoerregio, Provincie Noord-Holland, Gemeente Amsterdam, NS, KLM, ProRail, Gemeente Haarlemmermeer, Luchthaven Schiphol en het Rijk een historische beslissing. Door het verlengen van de Noord/Zuidlijn ontstaat er extra ruimte voor onder meer internationale treinverbindingen van en naar Schiphol.

“Het is fantastisch dat de overheid deze grote investering doet. Met dit totaalpakket aan maatregelen borgen we de bereikbaarheid van de luchthaven voor passagiers, medewerkers en forensen tot ver in de toekomst. Het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Schiphol en Hoofddorp stimuleert duurzame connectiviteit op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Er ontstaat namelijk ruimte in de Schipholtunnel; ruimte die vervolgens gebruikt kan worden door zowel nationale als internationale treinen. Dit laatste is belangrijk zodat de trein op korte afstanden als alternatief kan dienen voor vliegreizen. Bovendien versterkt het Schiphol als multimodaal knooppunt door openbaar vervoer, auto en vliegtuig samen te brengen. Dat is goed voor de duurzame bereikbaarheid van Nederland. We zijn blij dat onze gezamenlijke inspanningen hieraan bijdragen”, aldus Robert Carsouw, Chief Financial Officer bij Royal Schiphol Group.

Schiphol heeft een unieke positie als multimodaal knooppunt. Op de luchthaven komen alle vormen van vervoer samen: vliegtuig, trein, bus, auto, fiets en in de toekomst ook de metro. De verlenging van de Noord/Zuidlijn zal deze positie versterken. De werkzaamheden aan de verlenging van de bestaande metro Noord/Zuidlijn richting Schiphol en Hoofddorp starten naar verwachting in 2026 en zijn naar verwachting in 2037 gereed.

READ  De rechtbank zei dat een pistool dat werd gebruikt om een ​​Nederlandse journalist te doden in een auto werd gevonden
14 november 2022

Reactie KLM op verlenging Noord/Zuidlijn

Alliantiepartijen Vervoerregio Amsterdam, de gemeenten Amsterdam en Haarlemmermeer, de provincie Noord-Holland, NS, KLM en Royal Schiphol Group maken vandaag bekend dat drie grote openbaarvervoer- en infrastructuurprojecten doorgaan, waaronder de verlenging van de Noord/Zuidlijn. metrolijn naar Schiphol en Hoofddorp.

Een snelle en betrouwbare verbinding met Schiphol vinden onze klanten erg belangrijk. Met dit initiatief wordt de luchthaven veel beter en duurzamer bereikbaar met het openbaar vervoer. KLM wil ook dat zoveel mogelijk internationale klanten op korte afstanden met de trein naar Schiphol reizen om daar over te stappen op een verre KLM-vlucht. Op het traject Brussel-Schiphol stimuleren we dat nu al. Meer ruimte in de Schipholtunnel betekent dat er meer internationale treinen kunnen stoppen op de luchthaven. Dit is een belangrijke voorwaarde voor het succesvol vervangen van het vliegtuig door de trein op korte afstanden,gezegd Maarten Stienen, COO KLM

Amstelveen, 14 november 2022