mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Getroffen door schade in de provincie Gegharkunik, zegt de Nederlandse ambassadeur in Armenië – Public Radio of Armenia

Vandaag getroffen door schade in de gemeenschappen Vardenis, Sotk en Kut in de provincie Gegharkunik, zei ambassadeur van Nederland in Armenië Nico Schermers in een Twitter-bericht.

“Bezoek met de diplomatieke gemeenschap om de vernietiging van de civiele infrastructuur van recente aanvallen in deze Armeense dorpen te observeren. Ik hoop dat de betrokken families hun leven snel kunnen hervatten’, zei de ambassadeur.

Meer dan 30 vertegenwoordigers van in Armenië geaccrediteerde diplomatieke corpsen bezochten de nederzettingen van de provincie Gegharkunik die getroffen waren door de recente Azerbeidzjaanse agressie. Het bezoek was georganiseerd door het Ministerie van Territoriaal Bestuur.

In Gegharkunik, Syunik en Vayots Dzor werden 192 woongebouwen beschadigd, 60 van hen werden vernietigd als gevolg van de agressie die kort na middernacht op 13 september werd losgelaten.

Naast woongebouwen werden ook bijgebouwen, veestallen, agrarische eigendommen, administratieve gebouwen en pensions beschadigd.

Voertuigen, waaronder ambulances, werden geraakt. Er waren stroomstoringen in de door de beschietingen getroffen gebieden.

Vorige week bezochten vertegenwoordigers van diplomatieke missies de stad Jermuk, die zwaar werd beschadigd door Azerbeidzjaanse beschietingen.

READ  Tata Steel geraakt door Nederlands strafrechtelijk onderzoek | Nieuws | DW