december 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Pogba kwam laat op…’: Van de Beeks zaakwaarnemer legt uit waarom Nederlandse ster Man United verliet

De zaakwaarnemer van Donny van de Beek, Guido Albers, heeft uitgelegd welke rol de winnaar van het WK 2018, Paul Pogba, speelde toen hij de Nederlandse sterspeler dwong Manchester United te verlaten en op huurbasis naar Everton te verhuizen. Volgens de zaakwaarnemer kreeg de 25-jarige nooit een eerlijke kans, want hoe hard hij ook trainde, hij was altijd de tweede favoriet van de Franse middenvelder.

De rol van Pogba bij het afdwingen van het vertrek van Donny van de Beek

Terwijl hij met Voetbal Primeur sprak over de worsteling van Donny van de Beek, zei Guido Albers: “Ik zag de teleurstelling over de manier waarop hij werd behandeld door Manchester United en hij zag van dichtbij wat ik deed om de situatie te veranderen. Maar vanaf de dag dat hij Manchester United niet meer mocht verlaten, was definitief.”

Over hoe de situatie bij de nationale ploeg anders was dan op Old Trafford, voegde Albers eraan toe: “In Nederland kreeg Donny alle waardering, presteerde goed en was super populair bij de fans. Bij Manchester United speelde hij toen nooit … De relatie tussen hem en de club bekoelde echt slecht.”

Albers voegde er vervolgens aan toe hoe Pogba een rol speelde bij het forceren van het vertrek van Van de Beek door toe te voegen: “Hij moest het opnemen tegen Paul Pogba, die zich laat op het trainingskamp meldde, sorry zei en opnieuw mocht spelen – in de plaats van een jongen die acht weken lang 10 uur per dag trainde om te laten zien dat hij goed genoeg was. Toen kreeg ik die teleurstelling over me heen. Ik onderschatte wat het mentaal niet meer met hem deed. Ik had eerder moeten kijken: hoe kan ik hem helpen ?”

READ  Nederlandse rechtbank vervolgt Israëlische minister van Defensie niet voor oorlogsmisdaden

Donny van de Beek legt uit waarom hij voor Everton koos

Omdat Donny van de Beek beperkte speeltijd kreeg bij Manchester United, koos hij ervoor om op huurbasis te verhuizen naar Everton vanwege de hoge achting die hij had voor manager Frank Lampard. De 25-jarige legde eerder dit jaar in een interview met Everton TV uit waarom hij vond dat spelen onder Lampard goed bij hem paste.

Ik had een heel positief gesprek met de nieuwe coach. We hebben dezelfde ideeën over voetbal en hij heeft veel invloed gehad op mijn beslissing”, legt Donny van de Beek uit. “Ik speelde tegen hem toen ik bij Ajax zat, en hij bij Chelsea. [as manager], dus hij kent mij als speler. Hij denkt dat ik kwaliteiten heb die het team kunnen helpen. Ik kan veel van hem leren omdat hij een beetje op dezelfde positie zat – een middenvelder die veel doelpunten maakte. Hij kan me veel helpen, dus ik denk dat ik op een goede plek zit.”

Afbeelding: AP, Twitter @Everton