april 26, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

FEYENOORD 3-2 MARSEILLE: Oranje wint spannende heenwedstrijd in halve finale Europa Conference League na terugvechten van Ligue 1-outfit in Rotterdam

• Cyriel Dessers scoorde tweemaal en bezorgde Feyenoord het voordeel na de heenwedstrijd
  • Vier van de vijf doelpunten vielen in de eerste helft voordat Dessers de winnaar binnenhaalde
  • Marseille vocht terug naar het niveau na een 2-0 achterstand in de eerste 20 minuten

Feyenoord behaalde een nipte 3-2 overwinning op Marseille in een spannende heenwedstrijd van de halve finale van de Europa Conference League in Rotterdam.

Vier van de vijf doelpunten vielen in een adembenemende eerste helft in De Kuip voordat Cyriel Dessers zijn tweede van de wedstrijd scoorde om ervoor te zorgen dat zijn team een ​​ranke voorsprong naar Frankrijk zal nemen voor de terugwedstrijd van volgende week.

Met het resultaat zal Marseille ongetwijfeld tevreden zijn nadat het Nederlandse elftal er in de openingsperiode mee dreigde weg te lopen.

Feyenoord behaalde een nipte 3-2 overwinning op Marseille in een spannende heenwedstrijd in Rotterdam

Feyenoord scoorde vroeg in de eerste helft tweemaal in evenveel minuten om de overhand te nemen in de gelijkmaker.

Dessers en Luis Sinisterra zorgden voor de beloning voor een positieve start, waarin de gastheren golf na golf aanvallen opstelden.

Maar Marseille trok een doelpunt terug met een daverende aanval van 25 meter van Bamba Dieng die in de 28e minuut langs Ofir Marciano op zijn paal vloog.

Cyriel Dessers scoorde vroeg in de tweede helft wat het winnende doelpunt bleek te zijn

Ze stonden voor rust op gelijke hoogte, want de keeper kon een voorzet van Matteo Guendouzi alleen pareren en Gerson schoot in de 40e in het net vanaf 10 meter.

Dessers zette Feyenoord direct na rust weer op voorsprong toen Duje Caleta-Car zijn achterpass op keeper Steve Mandanda kort achterliet en de Nigeriaanse international stal om te scoren.

De winnaar treft Leicester of Roma in de finale, met hun gelijke stand op 1-1 na de heenwedstrijd in het King Power Stadium.

Feyenoord en Marseille zijn beide voormalige Europacup-kampioenen, waarbij Feyenoord in 1970 de belangrijkste competitie van Europa won en Marseille in 1993 de Champions League-trofee in de wacht sleepte.