juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

EU geconfronteerd met een ander groot protest, aangezien Nederlandse vrachtwagenchauffeurs als eerste volgen in de demonstratie in Canada |  Wereld |  Nieuws

EU geconfronteerd met een ander groot protest, aangezien Nederlandse vrachtwagenchauffeurs als eerste volgen in de demonstratie in Canada | Wereld | Nieuws

De Europese Unie heeft de afgelopen maanden te maken gehad met ernstige vertragingen van vrachtwagens, aangezien het continent zich blijft herstellen van de verstoringen door het coronavirus. Het transportprobleem van het blok lijkt op schema te liggen om verder te worden verergerd toen de Nederlanders hun solidariteit begonnen te tonen met Canadese vrachtwagenchauffeurs die protesteerden tegen het Covid-beleid en vaccinmandaten. Op sociale media zijn nu beelden opgedoken waarop te zien is dat Nederlandse vrachtwagenchauffeurs schijnbaar hun eigen “vrijheidskonvooi” opzetten om te demonstreren tegen het eigen beleid van Amsterdam tegen het coronavirus.

De vervoerders waren te zien terwijl ze toeterend over een lokale weg in Friesland reden terwijl ze langs de persoon kwamen die hen filmde.

Acht vrachtwagens werden gefilmd terwijl ze in de rij stonden, met achter hen vertragend verkeer.

Toonaangevende lidstaten van de Europese Unie, waaronder Frankrijk, Duitsland en Nederland, hebben te kampen met ernstige problemen met de transportsector als gevolg van het verlies van chauffeurs en ernstige vertragingen.

In totaal verzamelden zich naar schatting 75 vrachtwagens in de regio die er bij collega’s op aandrongen om mee te doen tegen de Covid-regels.

In heel Nederland zouden tot en met zondag nog meer protesten plaatsvinden.

JUST IN: ‘Ik heb de peilingen gezien!’ John Curtice wijst beste Tory-parlementslid aan om Boris . te vervangen

De demonstratie werd echter als “teleurstellend” bestempeld aangezien er slechts één vrachtwagenchauffeur en enkele tractoren in Groningen kwamen opdagen.

In Nederland zijn de afgelopen maand verschillende protesten geweest, waarbij mensen klaagden over de strenge Covid-regels van Mark Rutte en over de stijgende benzineprijs.

READ  Nederlandse reality-tv-show gefilmd in Palawan

De Nederlanders beleefden een van de zwaarste lockdowns in Europa nadat Rutte vóór de kerstvakantie een volledige sluiting van een maand had aangekondigd.

De Nederlandse vervoerders traden in de voetsporen van duizenden van hun Canadese collega’s, die in Ottawa een demonstratie organiseerden tegen het COVID-19-vaccinmandaat van premier Justin Trudeau.

LEES MEER: ‘We missen je’ EU-onderdanen geven toe dat het verlaten van het VK ‘direct na de Brexit’ ‘de treurigste dag van het leven’ was

De heer Bazinet zei: “Het gaat niet alleen om de vaccins. Het gaat om het helemaal stoppen van de volksgezondheidsmandaten.”

Uit veiligheidsoverwegingen verlieten premier Trudeau en zijn familie hun huis in het centrum van Ottawa vanwege veiligheidsproblemen, meldde de CBC.

Zijn kantoor zei dat het geen commentaar geeft op veiligheidskwesties.

Eerder deze week zei Trudeau dat het konvooi een “kleine marginale minderheid” vertegenwoordigde die niet de standpunten van de Canadezen vertegenwoordigt. Ongeveer 90% van de grensoverschrijdende vrachtwagenchauffeurs in Canada en 77 procent van de bevolking heeft twee vaccinaties tegen COVID gehad.